O nouă etapă în care şansele sprinterilor la victoria finală au fost spulberate de o evadare care a adus şi învingătorul. Campionul Franţei Thomas Voeckler (Europcar) s-a impus în manşa dintre Crêches-sur-Saône şi Belleville, după 191 km. Iniţiatorul evadării Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), obţinând punctele aferente celor două sprinturi de pe traseu şi încheind cursa pe locul trei a reintrat în posesia tricoului de lider.

Deposedat de tricoul galben în etapa precedentă De Gendt a atacat la doar 6 km de la start, fiind repede urmat de Thomas Voeckler (Europcar) şi Rémi Pauriol (FDJ). La kilometrul 15, alţi doi rutieri vor fugi din pluton pentru a întregi cvintetul norocos – Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto) şi Rémy Di Gregorio (Astana). Parcursul valonat a pus la încercare evadarea, dar cei cinci au trecut cu bine cele trei căţărări de categoria a 2-a şi patru de categori a 3-a, Pauriol preluând şi şefia clasametului căţărătorilor.

Doar De Greef va capitula cu 17,2 km îninte de linia de sosire, ceilalţi trecând linia de sosire cu Voeckler în frunte, urmat de Rémi Pauriol (FDJ), Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) şi Rémy Di Gregorio (Astana). Heinrich Haussler (Garmin-Cervelo) a condus plutonul peste linia de sosire 13 secunde mai târziu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.