Din 2005  Andreas Klöden (RadioShack) nu mai obţinuse o victorie pe şosea. A făcut-o în etapa a cincea din Paris-Nisa, unde s-a impus dintr-un grup de elită format pe ultima din cele şapte căţărări ale zilei. Gernamul în vârstă de 35 de ani s-a bătut la sprint cu Campionul Olimpic Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) şi Matteo Carrara (Vacansoleil-DCM), topul cinci fiind întregit de Tony Martin (HTC-Highroad) şi estonianul Rein Taaramae (Cofidis, Le Credit En Ligne).

Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) a fost cel mai curajos rutier, luând cursa pe cont propriu pe pantele primei căţărări de categoria 1-a: Col de la Croix de Chaubouret. În faţă se vor succede diverşi rutieri, olandezul fiind constant în faţă. De-altfel rutierul de la Vacansoleil va trece primul peste patru din cele şapte căţărări ale etapei dintre Saint-Symphorien-sur-Coise şi Vernoux-en-Vivarais (193 km). În cele din urmă şi ultimii fugari au fost ajunşi cu 16 kilometri încă de parcurs, la poalele utimei căţărări de categria 1-a, Col de la Mûre.

Pe coborâre s-a cernut evadarea victorioasă ce a cuprins opt rutieri: Andreas Klöden (RadioShack), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), Matteo Carrara (Vacansoleil-DCM), Tony Martin (HTC-Highroad), Robert Kiserlovski (Astana), Janez Brajkovic, Xavier Tondo Volpini (Movistar Team) şi Rein Taaramae (Cofidis, Le Credit En Ligne), acesta fiind şi ordinea în care au trecut linia de sosire, Andreas Klöden (RadioShack) preluând şi tricoul de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.