Zece tronsoane de piste pentru bicicliști vor fi amenajate, în această primăvară, în întreg Sibiul.

Lungimea totală a pistelor va fi de aproape 35 de km (câteva 17,38 de km pe fiecare sens de mers). Pistele vor fi amenajate pe partea carosabilă a străzilor din Sibiu, scopul final fiind acela de a conecta toate cartierele cu centrul orașului.
Comisia de circulație, din care fac parte și reprezentanții Poliției, și-a dat avizul pentru primele zece tronsoane.

Lista tronsoanelor

Tronson 1: pe strada Ludoş, între Calea Poplăcii şi pista existentă.

Tronson 2: din Piaţa Unirii, pe strada Andrei Şaguna, apoi pe Şoseaua Alba Iulia până în dreptul străzii Europa Unită.

Tronson 3: din Bulevardul Vasile Milea, pe strada Nicolae Iorga până la intersecţia cu Bulevardul Mihai Viteazu

Tronson 4: strada Semaforului – strada Rahovei – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Nicolaus Olahus – strada Şcoala de Înot

Tronson 5: strada Hipodromului (legătura cu pista de pe strada Iorga)

Tronson 6: pe Bulevardul Vasile Milea, între strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii

Tronson 7: pe strada Ştefan cel Mare, între Piaţa Revoluţiei şi strada Moldoveanu.

Tronsonul 8: din cartierul Broscărie, pe strada Ştefan cel Mare, apoi pe strada Bâlea, strada Herman Oberth până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Tronsonul 9: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Herman Oberth, prin sensul giratoriu Bulevardul Corneliu Coposu, se ajunge în Piaţa Unirii, apoi pe Calea Dumbrăvii şi strada Lomonosov, făcându-se joncţiunea cu pista existentă.

Tronson 10: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Regele Ferdinand, apoi pe strada Constituţiei şi până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Piața Unirii, nodul principal

Amenajarea pistelor de biciclete va începe în cursul săptămânii viitoare. Practic, pe partea carosabilă vor fi delimitate, cu vopsea roție, pistele ce vor avea o lățime de un metru. ”Dorim să oferim astfel sibienilor un mijloc de deplasare alternativ autovehiculului propriu. Dacă pista existentă este folosită mai mult pentru agrement, cele care vor rezulta în această etapă vor putea fi utilizate pentru deplasarea în oraş. Cred că va crește gradul de siguranță pentru cei care folosesc bicicletele” a declarat primarul Klaus Johannis.
De amenajarea pistelor se va ocupa DPC, ai cărei angajați vor monta și indicatoarele rutiere specifice. Deocamdată, cu excepția câtorva intersecții – de genul sensului giratoriu de pe Corneliu Coposu unde traversarea străzilor se va face pe lângă trecerile pentru pietoni -, bicicliștii vor fi dirijați în trafic cu aceleași semafoare care reglementează circulația și pentru autovehicule.
Planul întocmit pentru harta pistelor de biciclete prevede ca nodul central al rețelei să fie Piața Unirii, de la care să pornească principalele patru ramificații către Gușterița, Broscărie, ieșirea spre Rășinari și cea înspre Sebeș.

Piaţa Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu – Gară – cartier Lazaret şi Guşteriţa

Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – ieşirea din Sibiu spre Răşinari

Piaţa Unirii – Şoseaua Alba Iulia – ieşire din Sibiu spre Sebeş

Piaţa Unirii – Bulevardul Vasile Milea –strada Nicolae Iorga – strada Rahovei – ieşire spre Vâlcea sau legătura cu strada Semaforului şi Ştefan cel Mare.

Amenajarea pistelor va continua pe parcursul reabilitării străzilor din municipiu. ”Pentru aceste străzi care vor intra în reabilitare vom căuta o soluție, prin care asfaltul folosit pe partea pistelor să fie de culoare roșie”, a declarat Johannis. Potrivit lui, lucrările de amenajare a celor zece tronsoane vor fi încheiate în această primăvară.

Sursa articol: Turnul Sfatului

9 COMENTARII

  1. BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO …… DE UN MILION DE ORI BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    RESTUL ORASELOR DIN RO, LUATI EXEMPLU VA ROG DE LA SIBIU, UN ORAS CU ADEVARAT EUROPEAN!!!

  2. In sfarsit. Poate prin exemplul propriu pe care il dau anumite orase ceva mai civilizate din tara o sa ajungem sa raspandim chestia asta. Sigur se va intampla, odata si-o data.
    Foarte tare! Felicitarile mele!

  3. In sfarsit, mult asteptatele piste de biciclete. Multumim celor care au venit cu initiativa precum si Administratiei Sibiului pentru viitoarea materializare a proiectului. Ati facut, din nou, un sibian fericit (si mandru!):)))

  4. Mentalitate germana . Felicitari pentru initiativa laudabila ! Oare prin Moldova asta chinuita cand se vor gandi sa inceapa ?

  5. O idee ff buna.f.intoydeauna am circulat mult cu bicicleta chiar daca as putea sa folosesc masina, in viitor as avea un motiv in plus sa continui mersul pe bicicleta in oras. Viteza de dePlasare cu o bicicleta buna in interiorul orasului este pe distante mici- medii la ore de varf mai rapida decat cu autotrismul.Asteptam punerea in practica a ideei, mult succes!

  6. CE BINE!!!
    treptat Sibiul devine orasul ideal de a trai in Romania!!
    mai ales dupa terminarea centurii si amenajarea pistelor de biciclete!
    aviz tinerilor care au fugit din Sibiu, cica spre o viata mai buna in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau in afara!!!

    sunt f fericit ca m am reintors pe meleaguri sibiene!

  7. Felicitări tuturor celor implicaţi în acest proiect! Nu încep să enumar beneficiile lui, doar vă spun că am întinerit 5 ani când am văzut traseele.
    Sibiul e oraşul care m-a ţinut în România. Sunt mândru! ÎL IUBESC!!!

  8. Felicitari pentru initiativa. Ca si biciclist sibian de mult asteptam asa ceva.
    O mica propunere as avea totusi. Daca se fac pistele, poate nu ar trebui vopsita toata calea de rulare cu rosu cum s-a intamplat la prima pista. in scurta vreme culoarea se va sterge asa ca ar fi o cheltuiala inutila. De banii respectivi probabil ca s-ar mai putea amenaja cateva sute de metri de pista.

    Spor la marcat traseele!

  9. Acolo-i Raiul pe Pamant …Felicitari !! Eu am renuntat la masina pt bicicleta.. Chiar azi am facut un mini concurs cu un amic de al meu cu masina…Am plecat amandoi in acelasi timp din aceeasi locatie….si dupa ceva KM..bicicleta a ajuns la destinatie inaintea masinii !! In Bucuresti este o adevarata cretinitate vis a vis de pistele pt biciclisti.Pistele incep acolo unde nu te astepti..pe trotuarul care este de multe ori foarte ingust,si se termina de multe ori IN ZID.exact cum am spus IN ZID .. sau in cel mai fericit caz te trezesti cu unul dintre picioarele de sustinere al unui panou publicitar …fratilor … am masurat eu…PERFECT PE MIJLOCUL PISTEI DE BICICLISTI !!! .. Sper sa pot face poze …. sa nu mai spun de maidanezii care sar la picioare fara retinere si in haita !!! In Sibiu sunt probleme cu cainii maidanezi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.