Tony Martin (HTC-Highroad) s-a instalat în fruntea clasamentului general după etapa de contra timp a “Cursei Soarelui” 2011, a supravieţuit ultimelor două etape ploioase şi a ajuns la Nisa cu tricoul auriu pe umeri. Germanul Andreas Klöden (RadioShack) a încheiat Paris Nisa la 36 secunde de conaţionalului său, iar a treia treaptă a podiumului final a fost ocupată de britanicul Bradley Wiggins (Sky Procycling).

Cum se anticipase etapa a şasea, cea de contra timp a stabilit învingătorul din Paris Nisa. Tony Martin a fost cel mai rapid pe cei 27 kilometri dintre Rognes şi Aix-en-Provence, învingându-i cu 20 şi 29 secunde pe Bradley Wiggins (Sky Procycling), respectiv Richie Porte (Saxo Bank Sungard).

Următoarele etape vor fi dominate de o vreme câinească, care va aduce după sine căzături şi numeroase abandonuri. Atât etapa a şaptea (Brignoles – Biot – Sophia Antipolis, 215km), cât şi ultima (Nisa – Nisa, 124km) au avut cate un învingător care va trece solitar linia de sosire. Rémy Di Gregorio (Astana) va evada cu 13 kilometri înainte de linia de finish pentru a se impune în penultima etapă în faţa lui Samuel Sanchez Gonzalez (Euskaltel-Euskadi) şi a columbinaului Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling), cei care au sosit la cinci secundă distanţă de francez.

Un alt francez va câştiga ultima etapă. Campionul Franţei, Thomas Voeckler (Europcar) a atacat pe coborârea primei căţărări din cele cinci repertoriate ale etapei, Côte de Duranus. Alţi 11 rutieri îl vor urma dar se vor cerne pe traseu, francezul încheind cursa cu 23 de secunde în faţa italianului Diego Ulissi (Lampre – ISD) şi 1’06” faţă de Julien El Fares (Cofidis, Le Credit En Ligne).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.