Cadel Evans (BMC) a preluat conducerea în clasamentul general după etapa a cincea, câştigată de Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) şi şi-a consolidat-o prin câştigarea etapei ce a urmat, cea de-a şasea. Profitând de rivalitarta dintre Michele Scarponi (Lampre-ISD) şi Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) care s-au duielat pe căţărarea de la Macerata la finalul etapei dintre Ussita şi Macerata, după 178 km parcurşi, australianul a trecut primul linia de sosire distanţându-se la 9 secunde de Scarponi şi 12 faţă de Ivan Basso la general.

La kilometrul 44 al etapei, Borut Bozic (Vacansoleil-DCM) a evadat, trecând singur peste prima căţărare a zilei, Pietra Rossa, în vârful căreia avansul său ajunsese la 2’15”, moment în care a fost ajuns de Bert Grabsch (HTC-Highroad). La prima trecere peste Macerata cei doi aveau încă un avns de 2 minunte, dar avansul lor a scăzut la doar 20 de secunde 19 kilometri mai târziu, după sprintul intermediar.

În ultimul tur de circuit a urmat duelul dintre Scarponi şi Nibali, dar Evans a accelrat devastator pe ultimii 300 de metri, trecând primul linia de sosire urmat de Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli) şi Scarponi. Pe hârtie australianul este favorit la victoria finlă inaintea ultimei tape de cntra timp de mâine.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.