Cadel Evans (BMC) a ţinut piept adversarilor în ultima etapă, cea de contratimp şi a obţinut victoria finală la finalul celei de-a 46-a ediţii a cursei dintre cele două mări, Tirreno-Adriatico. Cel care a parcurs cel mai rapid cei 9,3 kilometri perfect plaţi pe străzile din San Benedetto del Tronto a fost Fabian Cancellara. De-altfel, este prima victorie a lui Cancellara în tricoul celor de la Leopard Trek.

Eleveţianul a parcurs traseul în 10 minute şi 33 secunde, cu 9 secunde mai rapid decât olandezul Lars Boom (Rabobank Cycling Team) şi 19 faţă de tânărul Adriano Malori (Lampre – ISD), fost campion la contratimp la U23.

Singurii care ar fi avut o şansă de a-l întrece pe Evans ar fi fost Robert Gesink (Rabobank), Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) şi Michele Scarponi (Lampre-ISD). Dar Gesink a încheiat traseul în fix 11 minute, pe locul 9, insuficient pentru a urca pe prima treaptă a podiumului, dar destul pentru a urca pe locul doi la general, la 11 secunde de australian. Basso a oprit ceasul la 11’16”, fapt ce l-a costat locul trei pe podium, loc pe care l-a ocupat un alt italian, Michele Scarponi (Lampre – ISD).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.