Patrik Sinkewitz (Farnese Vini-Neri Sottoli) a fost suspendat provizoriu, fiind depistat pozitiv cu un hormon de creştere la un control antidoping efectuat de către Agenţia antidopaj elveţiană pe 27 februarie, cu ocazia Marelui Premiu de la Lugano.

”Aceasta este prima suspendare pronunţată pe baza testului de detectare a hormonului de creştere în ciclism şi unul din primele cazuri din toate sporturile”, după cum a anunţat Uniunea ciclistă internaţională (UCI). Primul sportiv suspendat după depistarea pozitivă a hormonului de creştere a fost rubgystului englez Terry Newton în februarie 2010, cel care se sinucidea în luna septembrie a aceluiaşi an. Depistarea este dificilă datorită perioadei scurte când poate fi detectată în corpul uman, între 8 şi 24 ore, astfel sportivul trebuie testat în acest interval de timp.

Sinkewitz, nu este la prima abatere, rutierul în vârstă de 30 de ani a mai fost depistat pozitiv în 2007, cu testosteron, în timpul Turului Franţei, perioadă când rula pentru echipa T-Mobile. A fost suspendat doar un an, pentru că şi-a recunoscut vina. Germanul a revenit în curse în noiembrie 2008 şi de atunci a câştigat Sachsen Tour, o etapă în Turul Portugaliei în 2009 şi Giro della Romagna în 2010. Înainte de a rula pentru echipa Farnese Vini-Neri Sottoli, în 2009 a făcut parte din echipa PSK Whirlpool.

Până la audierea sa de către instanţa competentă a Federaţiei Germane de Ciclism, Sinkewitz a fost suspendat provizoriu şi are dreptul la să ceară o analiză a probei B.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.