Cea de-a 102-a ediţie a cursei Milano-San Remo a revenit australianului Matthew Goss (HTC-Highroad), plasat la locul potrivit în momentul potrivit. Goss a avut timp să savureze o frumoasă victorie în faţa lui Fabian Cancellara (Leopard Trek) şi Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), după un sprint pe Lungomare Italo Calvino, în San Remo. Australianul în vârstă de 24 de ani s-a impus dintr-un frup de elită de opt rutieri format pe coborârea de pe Poggio, în ultimii şase kilometri de cursă.

Campionul Japoniei a atacat la kilometrul 12, ca un tribut adus victimelor cutremurului din ţara sa. Mikhail Ignatiev (Katusha), Alessandro De Marchi (Androni Giocattoli) şi Nico Sijmens (Cofidis) l-au acompaniat, la Voghera, după 60 de kilometri ruaţi avansul lor ajungând la 12’30”. Au trecut în acesta formaţie peste Passo Turchino, primul ostacol aruncat în calea rutierilor de către „La classica di Primavera”, dar până la kilometul 90 unde au întâlnit un alt obstacol important, căţărarea Le Manie, avansul lor a scăzut la doar două minute.

În spatele fugarilor, înaintea căţărării de pe Le Manie o căzătură a spulberat şansele unor sprinteri văzuţi ca favoriţi la victoria finală. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo), Tyler Farrar (Garmin-Cervélo), Oscar Freire (Rabobank) şi Mark Cavendish (HTC-Highroad) au rămas în spate în timp ce în faţa plutonului se forma un grup de 44 de rutieri.

Dar totuşi grupul fruntaş îi mai conţinea pe Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo), Tom Boonen (Quick Step) şi Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), ameninţări pentru sprintul final, Alessandro Ballan şi Philippe Gilbert forţând pe căţărările ce au urmat pentru ai desprinde.
Pe Cipressa Alessandro Ballan (BMC) a atacat urmat de Yoann Offredo (FDJ), Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) şi Yaroslav Popovych (RadioShack), cel care va trece primul peste vârf, dar va fi prins pe coborâre.

Unitatea evadării va fi fracturată pe căţărarea de pe Poggio, la 10 km de finish. Greg Van Avermaet (BMC) va ataca pe ascensiunea de 3,7 km, cu pantă medie de 3,7 % şi maximă de 8 %, cu Offredo şi Stuart O’Grady (Leopard Trek) în spate şi un Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), italianul care a deschis ostilităţile.

Octetul învingător se va tria însă pe coborăre conţinându-i pe Matthew Harley Goss (HTC-Highroad), Fabian Cancellara (Leopard Trek), Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), Alessandro Ballan (BMC Racing Team), italienii Filippo Pozzato (Katusha) şi Michele Scarponi (Lampre – ISD) şi francezul Yoann Offredo (FDJ), cei care vor trece primii în acestă ordine linia de sosire.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.