Alessandro Petacchi (Lampre) a obţinut prima victorie a sezonului în cea de-a doua etapă a Volta a Catalunya, desfăşurată pe distanţa de 169,3 km între Santa Coloma de Farners şi Banyoles. Italianul i-a întrecut la sprint pe Joaquín Rojas (Movistar) şi Manuel Cardoso (RadioShack).

Manşa a fost animată de evadarea a trei rutieri, Rubén Pérez (Euskaltel-Euskadi), José Benítez (Andalucía-Caja Granada), David de la Cruz (Caja Rural) şi Marek Rutkiewicz (CCC), care au luat cursa pe cont propriu la kilometrul 3, fiind ajunşi abia cu 25 de kilometri înainte de final, după 4h11″08′ Petacchi încheind primul cursa.

Dacă evadarea din manşa a doua nu a avut sorţi de izbâdă, cu o zi în urmă Gatis Smukulis (HTC-Highroad) trecea primul linia de sosire după 145 km de evadare. Lituanianul a fost singurul supravieşuitor dintr-o evadare formată din patru oameni, iniţiată la kiometrul 22, din cei 166,9 ai etapei. Smukulis şi-a menşinut tricoul de lider şi după manşa a doua, aflându-se la 28 secunde distaţă de Alessandro şi Jose Joaquin Rojas la general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.