Emanuele Sella (Androni Giocattoli) s-a impus la finalul celor patru zile ale competiţiei Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Italianul prelua conducerea clasamentului general încă din a doua sesiune a primei zile, când echipa sa câştiga contra timpul pe distanţa de 15,6 kilometri de la Riccione. Cursa care a deschis competiţia, 9 ture de circuit de 9 km pe străzile din Riccione, e revenit unui alt italian, Manuel Belletti de la Colnago-CSF Inox.

După o a doua etapă, în care un atac bine poziţionat pe ultimul kilometru îi aduce lui Claudio Corioni (Acqua & Sapone) victoria, Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) preia conducerea la general. Dar nu pentru mult timp. Cele două căţărări şi trei ture de circuit deluroase din finalul etepei a treia au fost pe gustul lui Sella care a terminat primul cei 155,5 km dintre Casalecchio de Reno şi Gaggio Montano, reintrând în posesia tricoului de lider.

Italianul va încheia pe locul patru contra timpul ce a urmat, câştigat de Adriano Malori (Lampre-ISD), iar ultima manşa va fi controlată de echipa sa pentru a-i aduce lui Sella victoria finală.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.