Supravieţuind unei lungi evadări şi profitând de lipsa de iniţiativă din grupul urmăritor care conţinea favoriţi la victoria finală, Johan van Summeren (Garmin-Cervelo) a intrat primul pe velodromul din Roubaix, câştigând cea de-a 109-a ediţie a „Infernului Nordului”. Căzăturile au redus numărul favoriţilor, dar Fabian Cancellara (Leopard Trek), Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) şi Alessandro Ballan (BMC) s-a dovedit că nu au putut conlucra în grupul urmăritor. Totuşi Cancellara a atacat. Dar va fi prea târziu, eleveţianul mulţumindu-se cu locul doi, fiind urmat peste linia de sosire de Maarten Tjallingi (Rabobank).

Cursa în lungime de 258 kilometri, cu un traseu ucigător a fost îngreunată anul acesta prin introducrea altor câteva sectoare pavate. Dar cu toate acestea cunoscuta Transee Arenberg a decis învingătorul. Cu 10 kilometri înaintea de cunoscutul sector de pavate, Haussler şi Roger Hammond, George Hincapie, liderul de la BMC şi chiar Tom Boonen (Quick Step) vor fi răpuşi de căzături.

Evadare decisivă s-a format imediat dupa Arenberg, învingătorul cursei luând cursa pe cont propriu pe ultimul sector important cu piatră cubică al cursei, aflat la 20 de kilometri înainte de linia de sosire. Van Summeren a plecat şi nu s-a mai oprit pană la final. Iniţial în spatele său au fost elveţianul Grégory Rast (RadioShack) şi danezul Lars Ytting Bak (HTC-Highroad), în urmărirea cărora a plecat Tjallingii. Olandezul li se alătura curând, din plutonul urmăritor Cancellara accelerând furibund. Îi va ajunge pe cei trei şi va trece al doilea linia de sosire la 19 secunde după ce Johan van Summeren încheiase cursa.

1 COMMENT

  1. Grea e gramatica asta romana. Atatea conjugari la prezent, trecut si viitor, ca nu am inteles daca a fost cursa, sau inca nu s-a desfasurat.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.