Belgianul Philippe Gilbert de la echipa Omega Pharma-Lotto, şi-a trecut duminică în palmares al doilea titlu de câştigător al clasicei olandeze, Amstel Gold Race. Gilbert a reuşit să-şi apere cu succes titlul revendicat anul trecut, fiind astfel al treilea rutier din istorie care câştiga mai mult decât o singură dată, după Eddy Merckx (1973,1975) şi Jan Raas (1977-1980,1982), în istoria de 46 de ediţii ale cursei.

După cele 32 de căţărări din cei 260,4 km ai cursei de o zi, desfăşurate între Maastricht şi Cauberg, Philippe Gilbert s-a impus cu 2 secunde în faţa spaniolului Joaquin Rodriguez (Katusha) şi cu 4 în faţa australianului Simon Gerrans (Team Sky).

Belgianul a avut ceva emoţii pe final, după atacul luxemburghezului Andy Schleck cu 13 km înainte de final, deoarece neîntelegându-se cu ceilalţi rutieri din plutonul urmăritor s-a văzut nevoit să conducă singur “ostilităţile” pentru a-şi păstra şanse de victorie. În cele din urmă, eforturile i-au fost răsplătite pe căţararea finală, Cauberg, unde, cu mai puţin de 400 m de final, prin atacul lui Joaquin Rodriguez, Andy Schleck a fost ajuns şi depăşit.

Gilbert s-a dovedit suficient de puternic pentru a răspunde atacului lui Joaquin Rodriguez şi chiar să ia un avans suficient de mare astfel încât să înceapă să sărbătorească victoria cu 50 m înainte de linia de sosire.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.