A doua mare victorie a sezonului, după cea din Tirreno-Adriatico a venit pentru Cadel Evans (BMC) la capătul celor şase zile din 26 aprilie până pe 1 mai, în care a concurat în Turul Romandie. Australianul a urcat pe prima poziţie după contra timpul individual desfăşurat în penultima zi, între Aubonne şi Signal-de-Bougy (20,1 km), câştigat de David Zabriskie (Garmin-Cervélo).

Podiumul turului a fost completat de Tony Martin (HTC-Highroad) şi Alexander Vinokourov (Astana), cel care a ieşit victorios în etapa a treia (Thierrens – Neuchatel, 165,7km).

Ultima manşa a fost câştigată de Ben Swift (Team Sky) care i-a sprintat pe Oscar Freire (Rabobank) şi Davide Vigano (Leopard Trek), după ce prin eforturile echipei lui Cadel ultimii evadaţi au fost prinşi cu 6 km înainte de finish. De-altfel, BMC a controlat foarte bine o etapa dominată de atacuri şi contratacuri pentru a-i asigura lui Evans victoria finală.

Matthias Brändle de la Geox a câştigat ambele spinturi intermediare pentru a revendica primul loc în clasamentul pe puncte, în timp ce Chris Anker Sorensen de la Saxo Bank-SunGard a trecut primul peste cele două căţărări ale etapei pentru a intra în posesia tricoului de cel mai bun căţărător. Andrew Talansky (Garmin-Cervelo) a fost cel mai bun tânăr din competiţia franceză.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.