Nimeni nu credea ca la Prima Evadare se poate pedala pe un traseu mai noroios decat in 2010 dar iata ca in 2011 am avut ocazia sa ne balacim intr-o mocirla mult mai bine organizata, de la start pana la sosire.

Un eveniment la care erau asteptati in jur de 2.000 de participanti a trebuit sa se multumeasca cu o prezenta  de sub 1.000 de concurenti care au avut de infruntat un noroi lipicios, balti imense si o ploaie in rafale. Un organizator care a pregatit cursa pana la cel mai mic detaliu a fost neputincios in fata naturii.

Pana la urma a meritat sa participam la Prima Evadare? Sa analizam evenimentul din 8 mai, cu lucruri bune si cu lucruri care puteau fi facute mai bine.

Peste 1.000 de persoane au decis sa nu se prezinte la concurs si trebuie sa ii intelegem. A fost ploaie, a fost noroi, a fost frig si baltile erau atat de mari incat uneori treceau de jumatatea rotilor. Au fost insa aproape cateva sute de oameni care au luat startul(nu a fost comunicat numarul exact) si peste 500 care au terminat concursul. Au fost oameni care au trait clipa si care au trecut peste toate inconvenientele ca sa participe la cel mai bine organizat eveniment de MTB din Bucuresti si unul dintre cele mai bine organizate evenimente din tara. Participantii au beneficiat de un traseu excelent marcat, de puncte de alimentare in care voluntarii se miscau foarte repede, de o zona de final amenajata excelent (corturi incalzite, paste, bauturi energizante, ceai), pe scurt organizare la cel mai inalt nivel.

Cursa a fost dominata de un sportiv belgian care a castigat fara probleme cursa. Primul roman care a terminat cursa a fost Daniel Rosioru de la CS Conpet urmat de Gyorgy Levente din TG. Mures.

De apreciat prezenta tandemului din Odorheiul Secuiesc, tandem condus de Jeno Bereci, care a avut pe locul din spate o persoana nevazatoare si care a castigat la proba tandem. Acesti oameni sunt un exemplu pentru noi toti si din acest motiv poza din prefata acestui articol nu ii prezinta pe castigatorii concursului ci pe cei doi pe podiumul de la Prima Evadare. Respect!

Rezultatele le gasiti si pe pagina competitiei: http://www.nomad-team.ro/primaevadare/finish.php

 

 

 

1 COMMENT

  1. am sa zic ceva care sper ca nu va fi interpretat gresit,a fost o cursa ptr.oameni adevarati cu bicla in singe.ptr.mine a fost o provocare dat fiind faptul ca peste citeva luni fac 61.am terminat pe 120 la general,13 la peste 40 ani.am luat la cazaturi din cauza de spd fara numar,sleauri,namol cit cuprinde.cea mai tare cazatura a fost la o baltoaca(solutia cea mai buna de spalat angrenajul si pinioanele,era sa treci prin apa)in mijloc avea o denivelare,nestiuta ,am facut un plonjeu ca in bazin cu bicla legata de picioare.la cum aratam,chiar ca nu a mai contat.durerea cea mai mare am resimtit-o in brate nu in picioare,explicabila de la incordarea ptr.inscrierea pe trasa buna in namol.stiam ca nu multi vor termina in baremul impus,ora 15,30.am vazut ca au sosit si dupa multe ore,felicitari ptr.tenacitate.una peste alta,o experienta unica,credeam ca nu va fi namol mai mult ca la garboavele,a fost de citeva ori mai mult,la tur a doua,de la soare si vint se zvintase terenul,aici,namol,ploaie,frig,de povestit nepotilor…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.