Turul Italiei 2011 a continuat luni cu etapa a 3-a între Reggio Emilia şi Rapallo pe distanţa de 173 km. Primul care a trecut linia de sosire a fost spaniolul Angel Vicioso (Androni Giocatolli), care a reuşit să-i învingă la sprint pe colegii săi de evadare, pe britanicul David Millar (Team Garmin-Cervelo) şi pe conaţionalul său, Pablo Lastras Garcia (Movistar Team). În urma bonificaţiilor primite şi a faptului că plutonul a ajuns cu o întârziere de 21 de secunde faţă de învingător, David Millar a preluat tricoul roz de lider în clasamentul general.

Ziua de luni, 9 mai 2011, va rămâne în istoria Turului Italiei şi a ciclismului, ca o zi tragică. Pe coborârea primei căţărări a zilei (Passo del Bocco) a etapei, rutierul belgian Wouter Weylandt, de la echipa Leopard Trek, şi-a pierdut viaţa în urma unei căzături violente. Avea doar 26 de ani … Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Etapa a 4-a a Turului Italiei 2011, a fost una de doliu, în cinstea celui ce a fost în această lume, Wouter Weylandt, echipele schimbându-se la trenă la fiecare 10 km, din cei 216 ai etapei dintre Genova Quarto dei Mille şi Livorno. În ultimii 5 km, plutonul a fost condus de echipa Leopard Trek şi de Tyler Farrar (Garmin), care i-a fost un prieten apropiat. După finalul etapei, echipa Leopard Trek şi Tyler Farrar au decis să se retragă din Il Giro.

Turul Italiei 2011, a pregătit pentru astăzi în etapa a 5-a, dintre Piombino şi Orvieto (191 km), 23 km de “strade bianche”, plasaţi în ultimii 40 km. Cel care a reuşit să treacă primul linia de finish, a fost olandezul Pieter Weening (Rabobank). Acesta a plecat într-o cursă solitară în ultimii 9 km, de langă cei doi colegi de minievadare, francezul John Gadret (AG2R La Mondiale) şi elveţianul Martin Kohler (BMC Racing), şi a reuşit să păstreze până la final un avans de 8 secunde faţă de plutonul favoriţilor.

Deşi etapa s-a terminat în ascensiune, favoriţii turului s-au tatonat, permiţându-i astfel lui Weening victoria de etapă. Profitând de secundele de bonificaţie acordate câştigătorului de etapă, Peter Weening a preluat şi tricoul roz de lider.

2 COMMENTS

  1. Doar 4 (PATRU) randuri despre decesul unui ciclist pe cel mai important site de ciclism din Romania si alea scrise in graba si cu mare lene?! Trei etape din al doilea mare tur ca importanta al lumii descrise in cateva randuri?! Nu se poate asa ceva, e prea de tot!
    Pana acum aveati niste articole aproape profesionist redactate, dar acum, cu alea 4 randuri despre ciclistul belgian m-ati dezamagit rau. Ovidiu, tu cum ai dat drumul la articolul asta?

  2. Articolele de pe ciclism.ro nu sunt scrise de profesionisti, ci de pasionati ai bicicletei si mersului pe bicicleta, care redacteaza articolele benevol, fara a face din asta o meserie. Scrisul articolelor nu l-am simtit niciodata ca pe o povara, desi in timpul marilor tururi nu e lucru usor sa scrii zi de zi unu, daca nu doua articole timp de trei saptamani. Incercam sa publicam stiri cat mai actuale si articole variate. Cu toate acesta, pe langa a ne ocupa de forum si site avem si un loc de munca, probleme personale, dorinta de a iesi cu bicicleta sau a practica alte hobby-uri, care toate necesita timp !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.