O etapă catalogată de munte mediu, cu o căţărare de categoria a 4-a (Soriano Nel Cimino – 450 km) după numai 41,7 km de la start, s-a disputat la sprint între italianul Alessandro Petacchi (Lampre) şi spaniolul Francisco José Ventoso Alberdi (Movistar). Câştig de cauză a avut spaniolul, care beneficiind de ajutorul acordat de coechipierii săi de la Movistar, a obţinut astfel cea mai mare victorie a carierei sale de până acum. Datorită poziţiei secunde în etapă, Alessandro Petacchi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul sprinterilor.

În clasamentul general, cea de-a 6-a etapă a Turului Italiei 2011, desfăşurată între Orvieto şi Fiuggi, pe distanţa totală de 216 km, nu a adus modificări în partea lui superioară, astfel că, olandezul Pieter Weening (Rabobank) păstrează tricoul roz pentru cel puţin încă o etapă.

Privirile se indreaptă spre etapa a 7-a, cu final în ascensiune pe căţărarea de categoria a 2-a de la Montevergine di Mercogliano (1260 m – lungime 17,1 km, panta medie 5%, maxima 10%), unde se vor aştepta atacuri din partea favoriţilor.

Pentru informaţii suplimentare şi dezbateri pe tema etapei, va invităm să vizitaţi topicul dedicat de pe forum “Il Giro 2011“.

2 COMMENTS

  1. Ce s-a disputat la sprint, catararea sau finalul de etapa, caci e cam confuza formularea?

  2. Depinde poate de modul in care citesti articolul, informatiile legate de catarare sunt incadrate de niste virgule…ca si cum ar fi intre paranteze, ca o completare, asa ca pentru a vedea exact raspunsul la intrebarea ta, propozitia se poate citi fara ce gasesti intre virgule sau paranteze!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.