Rutierul belgian Bart De Clercq de la echipa Omega Pharma-Lotto, s-a impus în etapa a 7-a a Turului Italiei 2011, disputată între Maddaloni şi Montevergine di Mercogliano. Celelalte două poziţii ale podiumului etapei au fost completate de italianul Michele Scarponi (Lampre-ISD) şi de cehul Roman Kreuziger (Astana), ambii sosiţi în acelaşi timp cu De Clercq.

Chiar dacă a fost mai scurtă decât celelalte etape de până acum, măsurând doar 110 km, cu cele două căţărări de categoria a 2-a Sella della Strada şi Montevergine di Mercogliano, etapa de astăzi a fost prima de munte cu grad de dificultate mai ridicat.

De Clercq a atacat cu 7,2 km înainte de final, pe căţărarea finală de pe Montevergine di Mercogliano şi motivat de posibilitatea obţinerii primei sale victorii în ciclismul profesionist, uşor, uşor a mărit distanţă faţă de pluton până la 32 de secunde. În ultimul kilometru, cu 350 m înainte de linia de sosire, Michele Scarponi a declanşat ofensiva în pluton, în urmărirea belgianului şi avansul acestuia s-a redus considerabil, până la doar o lungime de bicicletă, suficientă însă, pentru a-i asigura victoria de etapă.

La finalul etapei, De Clercq a dedicat victoria, compatriotului său, Wouter Weylandt, care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident din etapa a 3-a.

Plutonul favoriţilor şi al tricoului roz a sosit în acelaşi timp cu învingătorul, astfel că, Pieter Weening (Rabobank) îşi păstrează prima poziţie în clasamentul general.

Pentru informaţii suplimentare şi dezbateri pe tema etapei, va invităm să vizitaţi topicul dedicat de pe forum “Il Giro 2011“.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.