Etapa de 217 kilometri dintre Sapri to Tropea a fost „proiectată” pentru sprinteri, doar dacă ar fi trecut peste ultima mică ascensiune abruptă în curbă. Dar cum s-a dovedit nu au reuşit, Oscar Gatto (Farnese Vini – Neri Sottoli) lansând un atac chiar pe acestă porţiune, atac care i-a permis să se distanţeze. Contador s-a luat după el fără a-l întrece. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) a condus plutonul peste linia de sosire la 5 secunde după cei doi.

Saltul lui Contador din pluton pentru a lua locul secund l-a urcat la general pe locul 5, aflându-se acum la 13 secunde de liderul Pieter Weening (Rabobank), cu unul din cei mai impotanţi rivali ai săi, Michele Scarponi, la o secundă în spate, pe locul 6.

Doi rutieri au rulat izolaţi de pluton cea mai mare parte a etapei. Giordani şi Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM) au ieşit din pluton la 2 kilometri de la start, stângându-şi mâinile cu 7,5 kilometri înainte de finish când au fost prinşi.

După ce etapele trecute rutierii de la Farnese Vini-Neri Sottoli au muncit pentru liderul lor Giovanni Visconti, Gatto a folosit lui drept rampă de lansare mica căţărare de dinaintea finish-ului, obţinând cea mai importantă victorie a carierei sale, ca o demonstraţie a faptului că echipa sa, care nu a fost învitată anul trecut în Turul Italiei îşi merită prezenţa în pluton.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.