După o primă etapă anulată din cauza ninsorii şi a temperaturilor scăzute, etapa a doua a celei de-a şasea ediţii a Turului Californiei a fost şi ea scurtată, onoarea de a trece primul linia de sosire revenind lui Ben Swift (Sky). Britanicul a fost urmat pe linia de sosire de Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) şi Matthew Goss de la HTC-Highroad. Este a cicea victorie a rutierului originar din Rotherham în acest sezon, după două etape câştigate în Tour Down Under, una în Vuelta a Castilla y Leon şi o alta în Turul Romandie.

Etapa care avea iniţial startul la Squaw Valley, a plecat din Nevada City şi s-a încheiat la Sacramento, unde au fost introduse două ture de circuit, manşa cumulând astfel 122,8 km.

Jamey Driscoll ((Jamis-Sutter Home) a primit titlul de cel mai combativ rutier, el fiind iniţiatorul evadării care i-a mai avut în componenţă pe Laszlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi Aventis), Timon Seubert (Team NetApp) şi Ben Jacques-Maynes (Team Bissell). Dar cu echipe precum Sky, Rabobank, Liquigas-Cannondale sau HTC-Highroad interesate de spintul final evadarea avea puţine şanse de reuşită, cei patru fiind ajunşi înaintea celor două ture de circuit cu 13 kilometri încă de rulat. În disputa finală Swift s-a dovedit cel mai puternic, îmbrăcând astfel primul tricou de lider al turului din acest an.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.