Etapa a 3-a a Turului Californiei 2011 a fost una dedicată sprinterilor; fără dificultăţi majore pe traseu rutierii au luat startul din Auburn şi după 196,2 km, au trecut linia de sosire din Modesto.

Condus pe ultimii km ai etapei de coechipierii săi de la echipa Sky, Greg Henderson nu a făcut decât să îndeplinească o simplă formalitate, să câştige fără emoţii sprintul în faţa argentinianului Juan José Haedo (Saxo Bank) şi a norvegianului Thor Hushovd (Garmin-Cervélo).

În urma succesului de etapă, Henderson a preluat tricoul galben de lider de la colegul său, Ben Swift – câştigătorul etapei a 2-a.

Americanul Christopher Horner (RadioShack) s-a impus miercuri în prima etapă cu final în ascensiune din ediţia din acest an a Turului Californiei.

Etapa a 4-a care s-a desfăşurat între Livermore şi San Jose, pe distanţa de 131,6 km, a schimbat total configuraţia clasamentului general.

Astfel, Chris Horner după ce a câştigat, cu 1 minut şi 15 secunde avans faţă de luxemburghezul Andy Schleck (Leopard Trek) şi australianul Rory Sutherland (UnitedHealthcare Pro Cycling), ocupă prima poziţie, fiind urmat de colegul şi compatriotul său Levi Leipheimer la 1’15” şi de Thomas Danielson (Garmin-Cervelo) la 1’22”.

Încă de la baza căţărării finale, RadioShack a impus un ritm ridicat în pluton, în urmărirea evadaţilor zilei, Ryder Hesjedal (Garmin-Cervelo) şi Paul Martens (Rabobank). Acesta din urmă a cedat primul şi a fost depăşit după nici un kilometru de căţărare; în pluton Horner a preluat trena, şi fără a accelera în mod deosebit s-a desprins, împreună cu Levi Leipheimer, de ceilalţi rutieri. Când mai erau 3 km până la final, cei doi l-au ajuns şi pe Ryder Hesjedal, care cu un ultim efort a reuşit să se menţină în spatele americanilor. Deşi se aştepta ca Levi să atace pentru a-şi depune candidatura pentru un al 4-lea Tur al Californiei, surpriza a venit în continuare de la Horner, care uşor uşor a început să se distanţeze. Levi şi Hesjedal au fost ajunşi în cele din urmă de urmăritori, dat fiind şi faptul că după plecarea lui Horner, Levi nu a contribuit la trenă – din motive lesne de înţeles.

Deşi a luat startul în toate ediţiile de până acum a Turului Californei, Horner se află la primul său succes de etapă în această cursă, iar maniera în care şi-a adjudecat finalul în ascensiune, îl face unul din marii favoriţi la victoria finală.

Pentru informaţii suplimentare şi dezbateri pe tema etapei, va invităm să vizitaţi topicul de pe forum “Cursele săptămânii“.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.