Chris Horner de la RadioShack a nu a mai lăsat de pe umeri până la finalul Turului Californiei tricoul de lider pe care l-a preluat la finalul etapei a treia. Americanul şi-a consolidat poziţia în etapa regină, cea de-a şaptea, când trecea linia de sosire împreună cu coechipierul său Levi Leipheimer, ultima manşă devenind doar o formalitate, pentru ca Horner să câştige turul, la distanţă de 38 de secunde de Levi Leipheimer şi 2’45” faţă de ocupantul locului trei la general, Tom Danielson (Garmin-Cervélo).

De trei ori câştigător al Amgen Tour and a California, Levi Leipheimer a trecut pimul linia de sosire în etapa organizată lângă Los Angeles, în Mount Baldy, după ce ultima porţiune vălurită a petrecut-o la distanţă de pluton, alături de coechipierul şi conaţionalul său Chris Horner.

Ultima etapă încheiată în localitatea sponsorului principal, Thousand Oaks, a revenit lui Matthew Goss (HTC-Highroad) aflat la prima victorie în competiţia americană. După un parcurs de 132,4 km de la Santa Clarita la Thousand Oaks australianul i-a întrecut pe Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) şi Greg Henderson (Sky). Etapa a fost animată de evadarea a patru rutieri care au fost ajunşi în ultimul din cele cinci tururi de circuit de la finalul etapei, manşa fiind jucată la sprint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.