Chris Horner de la RadioShack a nu a mai lăsat de pe umeri până la finalul Turului Californiei tricoul de lider pe care l-a preluat la finalul etapei a treia. Americanul şi-a consolidat poziţia în etapa regină, cea de-a şaptea, când trecea linia de sosire împreună cu coechipierul său Levi Leipheimer, ultima manşă devenind doar o formalitate, pentru ca Horner să câştige turul, la distanţă de 38 de secunde de Levi Leipheimer şi 2’45” faţă de ocupantul locului trei la general, Tom Danielson (Garmin-Cervélo).

De trei ori câştigător al Amgen Tour and a California, Levi Leipheimer a trecut pimul linia de sosire în etapa organizată lângă Los Angeles, în Mount Baldy, după ce ultima porţiune vălurită a petrecut-o la distanţă de pluton, alături de coechipierul şi conaţionalul său Chris Horner.

Ultima etapă încheiată în localitatea sponsorului principal, Thousand Oaks, a revenit lui Matthew Goss (HTC-Highroad) aflat la prima victorie în competiţia americană. După un parcurs de 132,4 km de la Santa Clarita la Thousand Oaks australianul i-a întrecut pe Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) şi Greg Henderson (Sky). Etapa a fost animată de evadarea a patru rutieri care au fost ajunşi în ultimul din cele cinci tururi de circuit de la finalul etapei, manşa fiind jucată la sprint.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.