Controversata etapa a 17-a a Turului Italiei, programată între localităţile Feltre şi Tirano pe 230 km l-a avut în cele din urmă învingător pe Diego Ulissi (Lampre-ISD). În încercarea disperată de a obţine o victorie în Giro, Campionul Italiei, Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli), i-a întrecut în sprintul final pe Diego Ulissi (Lampre-ISD) şi Pablo Lastras (Movistar), dar oficialii cursei l-au penalizat pe italian, coborându-l pe locul trei, datorită comportamentului său din ultimii 200 de metri.

Prima parte a cursei s-a rulat vijelios cu o medie orară de 48 km/h, prima evadarea formată din 16 rutieri formându-se abia la kilometrul 55. Au trecut în formaţie completă peste prima căţărare a etapei, Passo del Tonale (1.883 m), dar al doilea obstacol, ascensiunea Aprica (1.713 m) a redus evadarea la 11 rutieri.

Bakelants a evadat cu 3 kilometri înainte de final, urmat fiind de Ulissi, Visconti şi Lastras. Belgianul încă conducea sprintul la 500 de metri de linia de finsh, dar a fost întrecut la 300 de metri de final de Ulissi. Visconti a venit din spate prin partea stangă a rutierului de la Lampre-ISD şi barele de protecţie, împingându-l de două ori cu braţul drept, fapt pentru care a fost declasat.

Liderul cursei Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) a terminat cursa în pluton, la 2’59” de învingător, împreună cu Michele Scarponi (Lampre-ISD), Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) şi John Gadret (AG2R La Mondiale), primele patru poziţii la general nesuferind modificări. Locul cinci la general este ocupat acum de Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad), care a făcut parte din evadare şi a încheiat pe locul 10 etapa. Belarusul a început manşa pe locul 12 la general, cu o întârziere de 12’05” faţă de Contador, urcând pe 5 şi apropiindu-se la 9’12” de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.