Prima victorie pentru echipa Luiquigas a venit din partea italianului Eros Capecchi în etapa a 18-a a Turului Italiei, cu 3 etape înainte de încheierea competiţiei Alberto Contador aflându-se pe prima poziţie la general,  la aceeaşi distanţă de italienii Michele Scarponi şi Vincenzo Nibali, 4’58”, respectiv 5’45”.

Deşi aşteptată evadarea zilei s-a format abia pe căţărarea pe piatră cubică ce făcea intrare în Bergamo. La impulsul lui Philip Deignan (RadioShack) 20 de rutieri s-au rupt de pluton.

La 43 de kilometri de finish Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale), Marco Pinotti (HTC-Highroad), Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Jerome Pineau (Quick Step), Gianluca Brambilla (Colnago-CSF) şi Russel Downing (Sky) s-au desprins din evadare, formând grupul fruntaş. Pe căţărarea zilei, Passo di Ganda (cat. a 2-a) Downing, Pineau şi ulterior Brambilla au fost lăsaţi în urmă. Eforturile lui Brambilla, căruia i s-a alăturat ulterior din grupul urmăritor Paolo Tiralongo (Astana), au fost în zadar, cei trei din faţă nemaifiind ajunşi. Cu toată dorinţa lui Marco Pinotti, născut la Bergamo, de a trece primul linia de sosire în zona sa natală, italianul a fost întrecut la sprint de conaţionalului său Capecchi, lui Seeldraeyers rămânându-i a treia treaptă a podiumului etapei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.