Contratimpul din ultima etapă a fost doar o formalitate pentru Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard), spaniolul în vârstă de 28 de ani trecându-şi în palmares cel de-al doilea Tur al Italiei din cariera. “Pistolarul” a stabilit cel mai bun timp la primul punct de control intermediar, dar nu a accelerat pe parcurs, salutând chiar spectatorii pe ultima porţiune, ocupând astfel la finalul etapei a 21-a, locul trei.

Manşa a fost scurtată de la 31 de kilometri, cât avea iniţial, la 26, pentru a se evita blocarea unor străzi într-o zi în care au loc alegeri în Milano. Startul prevăzut la Castello Sforzesco, a fost mutat pe locul Târgului din Milano, traseul rămânând de aici nemodificat până la sosire, în Piaţa Domului – în inima oraşului lombard.

Etapa a fost castigată de David Millar (Garmin-Cervelo), care l-a întrecut pe Alex Rasmussen (HTC-Highroad) cu 7 secunde. Rasmussen a avut marele ghinion de a face o pană în ultimul kilometru. Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a încheiat în faţa lui Michele Scarponi (Lampre – ISD), doar cu un avans de doar 10 secunde, poziţiile lor în clasamentul general rămânând neschimbate. Astfel Scarponi s-a clasat al doilea la 6’10” în spatele lui Contador, iar Nibali la 6’56”. John Gadret (Ag2r-La Mondiale) şi Joaquim Rodriguez (Katusha) şi-au menţinut locurile patru şi cinci. Deţinătorul tricoului alb, Roman Kreuziger (Astana) a urcat pe locul şase, în timp ce José Rujano (Androni Giocattoli) a coborât un loc, terminând astfel pe şapte. Topul zece este completat de rusul Denis Menchov de la Geox-TMC, Steven Kruijswijk (Rabobank) şi Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.