Făcând parte din evadarea iniţială, Vasili Kiryienka (Movistar) a crezut până la final în şansa sa, impunându-se în etapa a 20-a a Turului Italiei, după ce a traversat primul ascensiunile zilei, plasate pe finalul manşei. Patru minute şi 43 secunde mai târziu trecea linia de sosire Jose Rujano (Androni Giacattoli), iar la 4’50” a sosit al treilea Joaquim Rodriguez de la Katusha.

Spre deosebire de etapa anterioară, când Alberto Contador (Saxo Bank -SunGard) l-a ajutat pe fostul său coechipier de la Astana, Paolo Tiralongo să câştige etapa, spaniolul a avut o zi calmă, în care urmărit doar lupta dintre Scarponi şi Nibali. Michele Scarponi (Lampre-ISD) şi-a „cimentat” locul doi le general, câştigând la finalul manşei 22 de secunde faţă de ocupantul locului trei la general, Vincenzo Nibali de la Liquigas-Cannondale. Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad) a căzut de pe locul 5 pe 10, în timp ce Rodriguez şi Rujano au urcat pe locurile cinci, respectiv şase. John Gadret se menţine pe locul patru la general.

Evadarea manşei formată din 13 rutieri a început a se destrăma pe prima căţărare, Colle delle Finestre (cat. 1-a, pantă medie 9%), situată la kilometrul 194. Dintre ei Kiryienka s-a distanţat, în timp ce din pluton Rujano a atacat. Rodriguez a accelerat la rândul său, urmat de Steven Kruijswijk (Rabobank) şi Menchov, pe care i-a lăsat în urmă cu 10 km înainte de final. Nibali a pierdut timp pe căţărare în raport cu Scarponi, a revenit pe coborâre, dar a fost din nou distanţat de Scarponi pe ascensiunea finală, Sestriere.

În vârful căţărării Finestre, liderul cursei avea 4’21” avans faţă de Rujano, care l-a ajuns pe columbianul Carlos Betancourt Gomez (Acqua & Sapone), ultimul supravieţuitor din evadarea iniţială, exceptându-l pe Kiryienka. Rujano a apăsat pe pedală cu 5 kilometri înainte de final distanţându-se de Betancourt, care a fost întrecut ulterior şi de Rodriguez. Bielorusul Kiryienka a obţinut a doua victorie din cariera sa, pe care a dedicat-o lui Xavier Tondo, fiind urmat peste linia de finish de Rujano, Rodriguez şi Betancourt. Topul 5 a fost întregit de francezul John Gadret de la AG2R La Mondiale .

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.