Tânărul John Degenkolb (HTC-Highroad) a demostrat că este mai mult decât un spinter cum era cunoscut, impunându-se în căţărare la Lyon, la finalul etapei a doua din Criterium du Dauphine, desfăşurată între Voiron şi Lyon (179 km). Germanul i-a devansat pe Samuel Dumoulin (Cofidis) şi Sébastien Hinault (AG2R-La Mondiale), iar Vinokourov (Astana) a încheiat etapa în plutonul celor 14 fruntaşi care au trecut linia de sosire cu acelaşi timp ca şi învingătorul, rămânând liderul competiţiei.

Ca şi în etapa precedentă Jérémy Roy (FDJ) a dat startul atacurilor, dar a fost prins. Evadarea manşei i-a conţinut pe Jurgen Van de Walle (Omega Pharma-Lotto), Brice Feillu (Leopard-Trek) şi Maarten Tjallingii (Rabobank). Trioul a ajuns la un avans de aproape cinci minute, dar a fost readus în pluton.

Thomas Voeckler (Team Europcar) a atacat pe căţărarea finală. Rutierii de la Cofidis au încercat să îl aducă pe Dumoulin în frunte, dar francezul şi-a irosit forţele încercând să-l prindă pe conaţionalul său. Cel care a profitat a fost Degenkolb, care a obţinut a a cinca sa victorie în cele cinci luni de cand a devenit profesionist.

Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a fost antrenat într-o căzătură la poalele căţărării finale, pierând 30 de secunde, dar i-a fost date doar 6 secunde întârziere faţă de plutonul fruntaş, aflându-se la general tot pe locul doi, la 11 secunde de Vinokourov. Bradley Wiggins (Sky Procycling) este pe locul trei, de asemenea la 11 secunde de lider, iar Cadel Evans (BMC Racing Team) cu alte două secunde întârziere, pe locul patru.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.