John Degenkolb (HTC-Columbia) nu s-a muțumit doar cu o victorie în Criterium du Dauphine. După reușita din etapa a doua, germanul s-a impus în etapa a patra, o manșa în mare parte plată, organizată între La Motte-Servolex și Mâcon pe distanța de 173,5 km. Degenkolb l-a întrecut pe Edvald Boasson Hagen de la Sky, pe ultimii 100 de metri, terminând cu jumătate de bicicletă în fața norvegianului. Juan Jose Haedo (Saxo Bank-SunGard) a încheiat etapa al treilea.

Bradley Wiggins de la Sky și-a păstrat cu ușurință prima poziție la general, urmat de același Cadel Evans (BMC Racing Team) și Janez Brajkovic (RadioShack) la 1’11”, respectiv 1’21”.

Evadarea zilei s-a format la 4 km de la start, la iniţiativa lui Jeremy Roy (FDJ), care l-a luat cu el și pe Adriano Malori (Lampre-ISD). Au traversat împreună cele trei cățărări ale zilei, Col du Chat, Côte de Peyzieu și Côte de Chatillon, fiind prinși cu 2,5 km înainte de final.

Cel care a deschis spintul final a fost Julian Dean (Garmin-Cervelo) pentru Farrar. Dar nu Farrar, ci Boasson Hagen i-a luat urma cu 400 de metri încă de rulat. Şi acesta la rândul lui a fost întrecut de Degenkolb, care a ajuns la a șasea sa victoie din acest sezon.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.