Peter Sagan (Liguigas-Cannondale) s-a impus în etapa a treia a ultimei competiţii importante pe etape înainte de Turul Franţei – Turul Elveţei, ajuns la cea de-a 75-a ediţie. Slovacul l-a întrecut pe Damiano Cunego (Lampre-ISD). Cu toate acestea italianul a preluat conducerea clasamentului general de la câştigătorul etapei precedente Juan Mauricio Soler (Movistar).

Ca şi etapa a doua, cea de-a treia nu a avut un parcurs foarte lung, a măsurat doar 107,6 km, între Brig-Glis şi Grindelwald, dar ca şi manşa precedentă a pregătit rutierilor o căţărare de categoria 1-a şi una de categorie specială.

Pe măsură ce plutonul se apropia de prima căţărare, Grimselpass (cat. 1-a, 12 km lungime, 2.165 m altitudime) s-a format prima evadare a zilei, ce a cuprins 26 de rutieri, 11 dintre ei desprinzându-se în frunte: Michael Albasini (HTC-Highroad), Giampaolo Caruso (Katusha), Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto), Jose Joaquin Rojas Gil şi Branislau Samoilau de la Movistar, Tanel Kangert (Astana), Christiano Salerno (Liquigas-Cannondale), Jack Bobridge şi Christian Vande Velde de la Garmin-Cervelo, De Weert (Quickstep) şi Daryl Impey (Team Netapp).

Jan Bakelants a atacat din spate, dar a fost ajuns cu 9 kilometri încă de rulat din căţărarea Grosse Scheidegg, în lungime de 16 km, de un grup format din Fuglsang, Andy Schleck, Ten Dam, Sagan, Caruso şi De Greef. La jumătatea căţărării Cunego a atacat din grupul tricoului galben, a accelerat pe coborâre şi a fost ajuns cu 2,5 km înainte de linia de sosire de Sagan. Slovacul a stat în roata lui Cunego şi a ţâşnit cu 200 de metri înainte de finish pentru a revendica victoria de etapă. Cunego a urcat pe prima poziţie la general, Soler coborând pe locul doi la 54 de secunde, în timp ce pe locul trei este Bauke Mollema (Rabobank) la 1’16” distanţă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.