În 2012 Cannondale va intra în luptă cu marii producători de biciclete. Firma  urmăreşte să se  folosească de brandul puternic  pe care îl deţine în acest domeniu,  pentru a promova noile  căşti  de protecţie pe care le vor lansa.

Este vorba despre 4 modele, de la ultra-light până la cel pentru cicliştii amatori.

Teramo le-a urcat deja în topul căştilor de 245g cu densitate  dublă EPS (polistiren  expandat),  construite din compozit şi  întărite cu aliaje interne. Cannondale le-a spus celor de la bikeradar.com că printr-o turnare atât de înaltă, cât şi de joasă densitate a polistirenului expandat, folosind o interfaţă internă în formă de con între straturile de spumă, au reuşit să creeze zone care pot dispersa şi redirecţiona mai bine impactul în cazul unui accident.

Cei de la Cannondale atrag atenţia şi asupra întăririi porţiunilor de aerisire a căştilor. Deşi conceptul nu e unul nou, alţi producători folosind modele asemănătoare, însă cu fibră de carbon, spre deosebire de Cannondale, care utilizează un aliaj de aluminiu. Mai există şi întăriri suplimentare ale căştii, cu un compozit, nedetectabile însă, întrucât sunt turnate în polistirenul expandat.

Noile căşti apar în 5 culori – 4 pentru băieţi şi 1 pentru fete – şi în 2 dimensiuni ce se potrivesc cu o varietate de mărimi şi forme de cap prin intermediul unui micro ajustor. Acesta foloseşte un tampon din cauciuc spumă numit SL Ergo Fit, care absoarbe transpiraţia şi are proprietăţi antimicrobiene.

Noile căşti au 23 de aerisiri. Michael DeLeon, director de marketing al Cannondale, subliniază că sistemul de retenţie este de asemenea „prietenos”. Preţul unui Teramo va fi 109.99 dolari.

Pentru mountain-bikeri, modelul Ryker oferă o acoperire mai mare a capului comparativ cu Teramo şi are orificii de aerisire mai largi, pentru o răcorire mai eficientă la viteze mici.

La fel ca Teramo, Ryker este disponibilă în 2 dimensiuni şi are o greutate minimă de 265g. Casca se va vinde pentru 79.95 dolari şi oferă posibilitatea a 2 opţiuni de culoare pentru fete şi 3 pentru băieţi.

Modelul Radius a celor de la Cannondale este conceput pentru cicliştii de oraş, cu o singură densitate a spumei de polistiren expandat, cu întăriri interne de compozit. El se bazează, totuşi, pe sistemul de retenţie SL Ergo Fit. Radius vine de asemenea cu un cozoroc detaşabil. Acest model are 5 culori dintre care una pentru fete. Ca şi în celelalte cazuri, Radius oferă 2 mărimi, cea mai mică cântărind 300g. El are un preţ de 59.99 dolari.

Deschiderea liniei Cannondale o face modelul Quick, o cască pentru începători care aderă la toate standardele de securitate. Dispune de o singură densitate a spumei de polistiren expandat la turnare. Modelul va ieşi cu 2 mărimi şi 5 culori, la preţul de 33.99 dolari.

Cei de la Cannondale spun că linia de căşti va fi disponibilă din august.

 

 

 

Sursa : bikeradar.com

1 COMMENT

  1. Indiferent ce materiale se folosesc la elaborarea acestor casti un singur lucru este cert: : compozitia interioara (polistirenul expandat) daca mai contine si material compozit pt. intarire, trebuie sa fie mult mai moale decat capul; altfel, in caz de accident, este mare pericol !!!!!…..

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.