Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) a îmbrăcat pentru a patra oară în cariera sa tricoul galben în Turul Franţei, după ce echipa sa s-a impus în etapa a 2-a a ediţiei din acest an, un contratimp pe echipe desfăşurat la Les Essarts, pe distanţa de 23 de kilometri. Echipele BMC, Sky şi Leopard-Trek au încheiat etapa cu o întârziere de patru secunde faţă de Garmin-Cervelo, ocupând locurile doi, trei şi patru.

Echipa lui Alberto Contador, Saxo Bank, s-a clasat abia pe locul al optulea, la 28 de secunde în urma echipei învingătoare, după ce în etapa precedentă Contador a fost prins într-o căzătură cu 10 kilometri rămaşi din manşă, pierzând 1’20” de secunde faţă de ceilalţi favoriţi. Spaniolul a coborât astfel pe locul 75 în ierarhia generală, întârzierea sa ajungând la 1’42”.

Omega Pharma – Lotto, echipa lui Philippe Gilbert, învingătorul din etapa precedentă (Passage du Gois La Barre-de-Monts – Mont des Alouettes Les Herbiers, 191 km), e încheiat contratimpul abia pe locul 10, Gilbert predând tricoul de lider lui Hushovd. Norvegianul a trecut din tricoul de Campion Mondial în cel cu buline roşii după prima etapa, pentru a îmbrăca pe cel galben după manşa a doua. Hushovd a mai îmbrăcat tricoul de lider după etapa a doua a Turului Franţei din 2004, după ce câştiga prologul Marii Bucle 2006 şi în acelaşi an revenea în tricoul de lider la finalul etapei a doua.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.