Victoria în etapa a patra a Turului Franţei 2011 a fost decisă la fotografie, Cadel Evans (BMC) întrecându-l cu un vârf de roată, pe linia de sosire, pe Alberto Contador (Saxo Bank), pe Mur-de-Bretagne. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) a tras tare pentru a încheia manşa pe locul şase, cu acelaşi timp ca şi Evans, păstrându-şi prima poziţie la general, la o secundă de australian. Frank Schleck (Leopard Trek) urcă pe trei la general, cu o întârziere de patru secunde faţă de lider.

Evadarea etapei în lungime de 172,5 kilometri dintre Lorient şi Mur-de-Bretagne, s-a format la kilometul 9, cuprinzând cinci rutieri. Avansul lui Jeremy Roy (FDJ), Izagirre Insausti (Euskaltel), Imanol Erviti (Movistar), Biel Kadri (AG2R) şi Johnny Hoogerland (Vacansoleil) a atins un maxim de 4’35” faţă de pluton, iniţiativa lor dizolvându-se în ultimii cinci kilometri.

În dorinţa de a reduce din handicapul care îl despărţea de principalul său contracandidat, Andy Schleck, Alberto Contador a atacat la 1,4 kilometri înainte de linia de sosire. Pe urmele spaniolului au plecat imediat Cadel Evans şi Philippe Gilbert.

La 500 de metri de linia de sosire Gilbert a atacat, dar fără forţa care i-a adus victoria în prima zi a turului. Contador a contratacat cu 300 de metri înainte de finish, dar Evans a răspuns trecând primul linia de sosire la Mur-de-Bretagne, aflat pentru prima oară pe harta Turului Franţei. Este a doua victorie a lui Evans în Marea Buclă, prima fiind cea din 2007, când australianul câştiga la Albi un contratimp individual.Dar este pentru prima oară când un australian îmbracă tricoul alb cu buline roşii, pe care Evans îl preia de la Gilbert.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.