Mark Cavendish (HTC-Highroad) și-a adăugat în palmares a 16 victorie în Marea Buclă, după ce s-a impus la finalul etapei a cincea a Turului Franţei 2011. Fără ajutorul bine cunoscutului trenuleț, rutierul din Man i-a întrecut la sprint pe campionului Belgiei, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) și pe Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar), purtătorul tricoului verde de lider în clasamentul pe puncte. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) a trecut al 10-lea linia de sosire, pentru a se menține încă o zi în fruntea clasamentului general.

Etapa dintre Carhaix și Cap Frehel nu părea una care să facă probleme rutierilor, dar poate datorită brizei care bate pe langă Canalul Mânecii etapa a fost presărată cu numeroase căzături. Startul a fost dat de o căzătură care i-a antrenat pe Bradley Wiggins (Sky) și Sylvain Chavanel (Quick Step). După alți 10 kilometri parcurși, un nou incident îi pune la pământ pe slovenul Janez Brajkovic (Team RadioShack), care a și abandonat și pe Robert Gesink (Rabobank). La 60 de kilometri de final un alt rutier este implicat într-o căzătură, Tom Boonen (Quick Step), ajuns la sosire cu o întârziere de peste 13 minute, ca ulterior și Alberto Contador (Team Saxo Bank) sa cadă pierzând timp prețios.

Evadarea zilei a pornit la kilometrul 4, fiind formată din Tristan Valentin (Cofidis), Sebastian Turgot (Europcar), Jose Ivan Gutierrez (Movistar) și Anthony Delaplace (Saur-Sojasun). Au fost ajunși şi un nou atac al lui Jeremy Roy (FDJ) și Thomas Voeckler (Europcar) a fost și el ulterior anihlat, Cavendish câștigând sprintul final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.