Etapa a şasea a Turul Franţei a revenit norvegianului Edvald Boasson-Hagen (Team Sky), care a reuşit să îi întreacă la sprint pe Matthew Goss (HTC-Highroad) şi Thor Hushovd (Garmin-Cervelo). Clasamentul general a rămas neschimbat în partea sa superioară, cu Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) rămânând pe prima poziţie. Philippe Gilbert şi-a păstrat tricoul verde, Gerraint Thomas (Sky) pe cel alb, în timp ce olandezul Johnny Hoogerland (Vacansoleil) a preluat tricoul alb cu buline roşii, de la Cadel Evans.

Cu toate că s-a rulat cu viteză mare încă de la startul celor 226 kilometri au manşei dintre Dinan şi Lisieux, Anthony Roux (FDJ), Lieuwe Westra şi Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM), Leonardo Duque (Cofidis) şi Adriano Malori (Lampre-ISD) s-au dezlipt de pluton ajungând la un avans maxim de 11’30”.

Prin efortul echipelor HTC-Highroad şi Garmin-Cervélo, avansul va fi redus rapid. Westra şi Malori au mai avut o tentativă de a desprinde, dar au fost şi şi pe rând readuşi în pluton, cu 2,7 km îninte de final. Pe ultima parte a cursei Jelle Vanendert de la Omega Pharma-Lotto urmat imediat de Thomas Voeckler (Europcar) au mai încercat un atac, dar nici ei nu au avut succes, etapa fiind decisă la un sprint masiv, din care învingător a ieşit Boasson-Hagen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.