Pentru a doua oară în cariera sa Mark Cavendish se impune în localitatea Chateauroux, la capătul celor 215 kilometri ai etapei a șaptea a Turului Franței. Britanicul obținea tot la Chateauroux prima sa victorie în Marea Buclă în 2008. Cavendish i-a întrecut la sprint pe Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) și André Greipel (Omega Pharma). Norvegianul Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) și-a păstrat tricoului galben, în timp ce Jose Joaquim Rojas Gil (Movistar) a reintrat în posesia tricoul verde, iar Robert Gesink (Rabobank) l-a deposedat pe Gerraint Thomas (Sky) de tricoul alb.

Evadarea zilei i-a avut în componență pe Yannick Talabardon (Saur-Sojasun), Michael Delage (FDJ), Gianni Meersman (FDJ) și Pablo Urtasun Perez (Euskaltel-Euskadi). Cei patru rutieri au părăsit plutonul chiar de le start, ajungând la un avans maxim de 7 minute. Au fost reînglobați în pluton la 12 km de linia de sosire.

Etapa nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. La 35 km de sosire o căzătură care a cuprins numeroși rutieri l-a făcut pe liderul echipei Sky să abandoneze, fiind suspectat de rupură de claviculă. O altă victimă a manșei a fost Tom Boonen de la Quick Step care s-a resimțit după cătătura din urmă cu două zile, când s-a accidentat la umărul drept, iar Rémi Pauriol (FDJ) a fost al optula rutier care abandonat cursa din Hexagon.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.