Bulgarul Vladimir Koev de la echipa Konya Torku Sekerspor – Vivelo s-a desprins de pluton şi a câştigat etapa nr. 3 Ambient din Turul Ciclist al Sibiului 2011 sosind cu un avans de 28 de secunde la linia de sosire, cronometrat cu un timp de aproape 4 ore (3h54’04’’).

Locul doi al etapei a fost ocupat de italianul Alessio Marchetti de la Centro Revisioni Cerone (cu timpul 3h54’32’’), urmat de ucraineanul Oleksandr Sheydyk de la echipa ISD – Lampre (înregistrat cu timpul 3h55’57’’).

Sosirea etapei nr. 3 Ambient a avut loc în staţiunea montană Păltiniş după o cursă derulată pe o distanţa de 142 de kilometri. Etapa s-a derulat pe traseul Mediaş – Bârghiş – Şeica Mare – Ocna Sibiului – Sibiu – Păltiniş, sub acelaşi soare nemilos care i-a pus greu la încercare pe ciclişti, în condiţii care au fost descrise de comisarul UCI Yeoshua Kopitko drept „dure”. Plutonul a rămas compact până în Sibiu, unde un mic grup s-a desprins. Pe ultima cățărare Koev a atacat și și-a adjudecat victoria.

Tricoul galben Con-A i-a revenit lui Vladimir Koev (Konya Torku Sekerspor – Vivelo). Acesta a declarat ca a fost foarte motivat să câștige, chiar dacă nu cunoștea traseul acestei etape: „A fost o etapă dură, mai ales cățărarea, dar am făcut o cursă bună și la sfârșit am atacat și am învins. Sunt încrezător în șansele mele fiindcă eu cunosc bine etapa a cincea și, dacă vom avea vreme bună, sper să câștig”.

Anatolyi Kashtan (din echipa italiană Centro Revisioni Cerone) şi-a păstrat tricoul roşu Industrial Sofware al sprinterilor pe care şi-l adjudecase în etapa a doua.

Tricoul verde Boromir pentru cel mai bun căţărător i-a rămas în continuare grecului Ioannis Tamouridis (de la SP Tableware), la fel cum s-a întâmplat cu tricoul portocaliu Continental Automotive pentru cel mai bun tânăr ciclist, care a rămas în posesia ucraineanului Artem Topchanyuk (de la echipa ucraineană ISD – Lampre).

Tricoul albastru Marquardt pentru cel mai bun ciclist român a ajuns la Marian Frunzeanu de la echipa sibiană Pro Cycling Geiger Team (3h59’48’’).

Tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte a fost adjudecat de Alessio Marchetti de la Centro Revisioni Cerone.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.