La capătul unei curse epuizante de 200 de kilometri, derulată în plin soare pe parcursul a aproape cinci ore, ucrainenii de la ISD Lampre şi cei de la Kolss Cycling Team au pus stăpânire pe podiumul etapei nr. 2 MedicalCorp din Turul Ciclist al Sibiului 2011.

Cel mai rapid ciclist al etapei a fost Maksim Vasyliev (ISD – Lampre) cu timpul 4h41’23’’ şi o bonificaţie de 10’’, urmat de Oleksandr Martynenko (ISD – Lampre) înregistrat cu timpul 4h41’23’’ şi o bonificaţie de 6’’. Al treilea a trecut de linia de sosire Michaylo Kononenko (Kolss Cycling Team) în 4h41’23’’ şi o bonificaţie de 4’’.

Etapa 2 MedicalCorp s-a derulat pe traseul Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Agnita – Cincu – Avrig, pe o distanţă de 199,5 kilometri. Plutonul a rămas compact în cea mai mare parte a drumului, deşi la un moment dat trei ciclişti au încercat o evadare, însă au fost ajunşi din urmă. Pe ultimii kilometri ai cursei un grup de douăzeci de ciclişti s-a desprins la cinci secunde de următorii.

Tricoul galben Con-A i-a revenit ucainianului Maksim Vasyliev (ISD – Lampre).

Tricoul roşu Industrial Sofware al sprinterilor şi l-a adjudecat ucraineanul Anatolyi Kashtan (din echipa italiană Centro Revisioni Cerone), tricoul verde Boromir pentru cel mai bun căţărător a fost îmbrăcat de grecul Ioannis Tamouridis (SP Tableware), iar tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte a fost adjudecat de ucraineanul Oleksandr Martynenko (ISD – Lampre). Tricoul albastru Marquardt pentru cel mai bun ciclist român a ajuns la Bogdan Coman (Mazicon Bucureşti), iar tricoul portocaliu Continental Automotive pentru cel mai bun tânăr ciclist a fost luat de ucraineanul Artem Topchanyuk (ISD – Lampre).

Cel mai bine plasat ciclist al echipei sibiene Pro Cycling Geiger Team a fost Lucian Logigan cu timpul 4h11’02’’.

Etapa s-a derulat fără incidente majore cu toate că au existat destule cazuri de pană şi s-au înregistrat cinci abandonuri.

Etapa nr. 3 Ambient se va derula maine pe traseul Mediaş – Sibiu – Păltiniş, cu o lungime de 145 kilometri şi sosire spectaculoasă în munţi, în urcare la 1434 metri atitudine. Se prevede că sosirea în urcare va produce în cadrul etapei de maine primele departajări, provocând schimbări importante în clasamentul general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.