Sibienii s-au adunat ieri în centrul istoric al oraşului pentru a urmări de aproape una din cele mai spectaculoase etape din cadrul Turului Ciclist al Sibliului 2011, respectiv etapa nr. 4 Con-A de contratimp individual.

Traseul a cotit pe străzile sinuoase ale cetăţii medievale a fost o încântare pentru public, dar o provocare adresată cicliştilor participanţi, care au fost nevoiţi să-şi dovedească nu numai viteza, ci şi îndemânarea în abordarea străzilor pavate cu piatră cubică sau negocierea numeroaselor curbe.

Cicliştii au luat startul unul câte unul, fiind cronometraţi individual. Traseul de 4,4 kilometri a fost parcurs în şase minute (6’01’’96) de cel mai rapid ciclist al etapei, luxemburghezul Christian Poos de la echipa Differdange.

Al doilea în ordinea timpilor a fost grecul Ioannis Tamouridis de la echipa SP Tableware, cronometrat cu timpul de 6’02’’01, urmat de polonezul Konrad Tomasiak de la echipa TC Chrobry Felt Glogow (cu 6’04’’).

Tricoul galben Con-A a rămas în posesia bulgarului Vladimir Koev (Konya Torku Sekerspor – Vivelo). Acesta a declarat ca traseul etapei a fost unul dificil: „A fost o etapă grea din pricina numeroaselor viraje, dar am scos un timp suficient de bun ca să rămân în fruntea calasamentului”.

Aproape toate tricourile distinctive au rămas în posesia purtătorilor din etapa trecută: Anatolyi Kashtan (din echipa italiană Centro Revisioni Cerone) şi-a păstrat tricoul roşu Industrial Sofware al sprinterilor pe care şi-l adjudecase încă din etapa a doua.

Tricoul verde Boromir pentru cel mai bun căţărător i-a rămas în continuare grecului Ioannis Tamouridis (de la SP Tableware), la fel cum s-a întâmplat cu tricoul portocaliu Continental Automotive pentru cel mai bun tânăr ciclist, care a rămas în posesia ucraineanului Artem Topchanyuk (de la echipa ucraineană ISD – Lampre).

Marian Frunzeanu de la echipa sibiană Pro Cycling Geiger Team a păstrat tricoul albastru Marquardt.

Doar tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte şi-a schimbat proprietarul, fiind îmbrăcat la finalul acestei etape de ucraineanul Maksym Vasyliev.

Mâine 10 iulie Turul Ciclist al Sibiului 2011 are programată ultima etapă, care este în acelaşi timp considerată şi „etapa regină”. Etapa nr. 5 Banca Comercială Carpatica are lungimea de 90,5 kilometri, însă are un grad foarte mare de dificultate. Din cauza altitudinii de 2035 metri, la care cicliştii trebuie să urce, etapa a fost supranumită de unele echipe „the road to Hell”.

Foto: Sebastian Marcovici

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.