Un public numeros a venit duminică la Bâlea pentru a vedea ultima etapă din cadrul Turului Ciclist al Sibliului 2011, supranumită „drumul spre Iad”. Etapa nr. 5 Banca Comercială Carpatica Carpatica.

Traseul de 90,5 kilometri a dus de la Sibiu la Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Avrig – Bâlea Lac. Un grup s-a desprins de pluton între Tălmaciu şi Mohu şi şi-a menţinut avansul până la ultima căţărare, pe serpentinele de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde s-au decis câştigătorii etapei.

Dupa lupta cu cei 25 de kilometri de serpentine, primul sosit al etapei a fost austriacul Ricardo Zoidl de la echipa ARBO Wels Gourmetfein, cu timpul de 2h39’55’’, urmat de ucrainianul Anatoly Pachtusov de la ISD Lampre, cronometrat cu 2h40’04’’, iar bulgarul Vladimir Koev de la echipa turcă Konya Torku Sekerspor Vivelo a trecut linia de sosire al treilea cu timpul 2h40’12’’.

În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă, Vladimir Koev îşi păstrează tricoul galben Con-A de învingător al competiţiei, urmat în clasamentul general de Alessio Marchetti de la Centro Revisioni Cerone şi Oleksander Sheydyk de la ISD Lampre.

Ucrainieanul Anatoliy Kashtan (din echipa italiană Centro Revisioni Cerone) a rămas şi el cu tricoul roşu Industrial Sofware, urmat în clasamentul sprinterilor de Florian Tenbruck de la Team Roadsign RSC Commets Ludwigsburg şi Esad Hasanovici de la Echipa Naţională a Serbiei.

Tricoul verde Boromir pentru cel mai bun căţărător a trecut în posesia lui Anatoly Pachtusov (de la ISD Lampre), urmat în clasamentul caţaratorilor de Ioannis Tamouridis (de la SP Tableware) şi Vladimir Koev.

Tricoul portocaliu Continental Automotive pentru cel mai bun tânăr ciclist a rămas în posesia ucraineanului Artem Topchanyuk (de la echipa ISD – Lampre), urmat în clasament de Simon Peter (Ora Hotels Carrera) şi Cedric Gaoua (de la echipa luxemburgheză Differdange).

Marian Frunzeanu de la echipa sibiană Pro Cycling Geiger Team a păstrat tricoul albastru Marquardt, urmat în clasamentul cicliştilor români de Ştefan Morcov (de la Mazicon Bucureşti) şi Lucian Logigan (Pro Cycling Geiger Team).

În clasamentul pe puncte, învingător al fost tot Vladimir Koev, urmat de Ricardo Pichetta şi Alessio Marchetti, ambii de la Centro Revisioni Cerone.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.