Thomas Voeckler a reuşit să îşi păstreze tricoul galben de lider în clasamentul general al Turului Franţei 2011 şi după a 12-a etapă, cea desfăşurată între Cugnaux şi Luz-Ardiden, prima cu adevărat de munte din acest an.

Rutierii au avut de traversat pe parcursul etapei ce a numărat 209 km, 3 căţărări repertoriate, toate situate în a doua jumătate: prima de categoria 1 (Hourquette d’Ancizan 1538 m), a doua şi a treia de categorie specială (Col du Turmalet – 2115 m şi Luz-Ardiden – 1715 m).

În cele din urmă, cel care a trecut primul linia de sosire după puţin mai mult de 6 ore de cursă a fost rutierul spaniol Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), urmat de belgianul Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) şi de luxemburghezul Frank Schleck (Leopard Trek). Primii doi clasaţi în etapă au reuşit să se menţină în faţa grupului tricoului galben, după ce s-au desprins de acesta când mai erau 13,3 km până la final.

Din grupul favoriţilor surpriza a venit atât din partea lui Frank Schleck care s-a desprins cu 2,5 km înainte de final, şi care a reuşit să câştige 20 de secunde pe şosea faţă de Ivan Basso (Liquigas), Cadel Evans (BMC) şi Andy Schleck (Leopard Trek), dar şi din partea lui Alberto Contador care nu a mai putut ţine ritmul pe ultimii metri, pierzând astfel 13 secunde importante în raport cu cei 3.

Clasament general după etapa 12-a
1 Thomas Voeckler ( Team Europcar)                   51h54’44”
2 Fränk Schleck ( Leopard Trek)                              +1’49”
3 Cadel Evans (BMC Racing Team)                         +2’06”
4 Andy Schleck (Leopard Trek)                                +2’17”
5 Ivan Basso (Liquigas-Cannondale)                        +3’16”

Pentru informaţii suplimentare şi dezbateri pe tema etapei, va invităm să vizitaţi topicul dedicat de pe forum “Turul Franţei 2011“.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.