Edvald Boasson Hagen (Team Sky) și-a luat revansa după înfrângerea din etapa precedentă când a fost întrecut la sprint de Thor Hushovd, ajungând și el la două victorii în acestă ediție a Marii Bucle.
Norvegianul a făcut parte dintr-o evadare de 14 rutieri desprinzându-se pe ultima ascensiune din cele cinci cățărări repertoriate ale manșei a 17-a, cea dintre Gap si Pinerolo (179 km). Alberto Contador a atacat din nou, dar nu a reușit să se despindă de adversari. În schimb liderul cursei, Thomas Voeckler a ajuns cu o întârziere de 27 secunde față de Contador, Schleck și Evans.

Ca și în etapa precedentă evadarea zilei s-a format greu la kilometrul 60. După mai multe încercări nereușite 14 rutieri au plecat din pluton distanțându-se la 5’30”, trena dusă de Europcar fiind una falsă. După ce au treversat două cățărări de categoria a doua și una de categoria a treia, pe cățărarea Sestriere (cat. a 1-a), la 4 km de punctul maxim din evadare a plecat Ruben Perez (Euskaltel-Euskadi). A trecut primul peste vârf, iar la 12 kilometri de final este prins de evadați. La 4,5 km de finish Sylvain Chavanel (Quick Step) a atacat luându-l cu el pe Boasson Hagen. Norvegianul a accelerat trecând linia de sosire cu 40 de secunde în fața lui Baukke Mollema (Rabobank) și 50 față de francezul Sandy Casar (FDJ).

Contador si Samuel Sanchez au plecat pe coborârea de pe ultima cățărare, Pramartino, dar avantajul lor de 10-15 secunde a fost recuperat pe ultimii 2 kilometri de plat de frații Schleck și Cadel Evans. Voeckler nu a mai fost așa norocos pierzând 27 secunde.

1 COMMENT

  1. prieteni turul este 0 ma uit pentru comentariile voastre si pentru peisaje parca sunt la dicovery
    naspa
    anul viitor sa se uite cine vrea sa se plictiseasca

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.