Daniel Moreno (Katusha) a obţinut o importantă victorie la finalul primei etape în căţărare din Turul Spaniei 2011. Luând roata lui Chris Sorensen (Saxo Bank) care s-a desprins cu 1,5 km înainte de final, rutierul de la Katusha s-a despins cu uşurinţă de danez cu 400 de metri înainte de finish, având destul timp să savureze victoria de etapă. Victoria l-a propulsat pe locul doi la general, în timp ce Sylvain Chavanel (Quick Step) a preluat tricoul roşu de lider al Turului Spaniei.

Etapa a patra desfăşurată între Bazza şi Sierra Nevada, pe o distanţă de 170 de kilometri a avut o derulare clasică, dar şi un abandonul important, cel al lui Mark Cavendish (HTC-Highroad). Prima evadarea formată din şapte oameni s-a format la kilometrul 10 şi a luat un avans de opt minute. Dar Matthew Busche (RadioShack), Eduard Vorganov (Katusha), Thomas Rohregger (Leopard-Trek), Yohan Bagot (Cofidis), Guillaume Bonnafond (AG2R), Koen de Kort (Skil-Shimano) şi Jose Vicente Toribio (Andalucia Caja Granada) au fost prinşi unul câte unul pe pantele căţărării finale de 23 de km.

Lastras a fost lăsat în urmă pe primele pante ale căţărării Sierra Nevada, iar Chavanel a simţit momentul şi a accelerat, şi deşi pe ultimii 2 km a pierdut contactul cu fruntaşii, a fost îndeajuns pentru a prelua tricoul de lider. La 1,5 km de final Sørensena accelerat urmat de Moreno, care l-a şi întrecut la final.

În timp ce Moreno şi Chacanel au avut de câştigat, Igor Antón (Euskaltel) a avut o zi dezastruoasă, piezând peste un minut în raport cu ceilalţi favoriţi. Învingătorul din 2010, Vincenzo Nibali (Italia – Liquigas) i-a simţit slăbiciunea şi ajutat de colegi a pus timp pretios între el şi adversarul basc.

2 COMENTARII

  1. sal sinteti cei mai teri comintetori eu am sost in italia si am vazut soarte multi sprinteri in zona ferrara dar nu pot sa mearga mai departe ca ii obliga sa dopeze a sa se vorbea printe rutieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.