Geiger Mountain Bike Challenge 2011, competiție considerată printre cele mai dificile din România, și-a încheiat cu success weekendul trecut, cea de-a- IV-a ediție. Peste 450 de concurenți au luat startul compeției de la Sibiu, duminică, 21 august, începând cu ora 9:30 de la Stadionul Municipal.

Cele 2 trasee pregătite de organizatori, Maratonul (100 km și 3.500 m diferență de nivel) și Semimaratonul (50 km, 1.350 m diferență de nivel) au convins din nou concurenții că motto-ul competiției “Eroii sunt condamnați să sufere înainte de a învinge!” nu a fost ales intâmplător. Vremea superbă și buna organizare a evenimentului au facut ca majoritatea concurenților să fie încantați de participarea la Geiger Mountain Bike Challenge 2011.

La Maraton au luat startul 64 de concurenți. Pe un traseu un pic diferit față de cel din anii precedenți, mai lung și în același timp și mai greu, cu urcări și coborâri foarte tehnice, 51 de concurenți au ajuns obosiți dar zâmbitori la sosire, reușind să își depăsească propriile limite. Clasamentul general Maraton: 1. Oprea Tudor (ProCycling Geiger Team) 5h54’56” 2. Logigan Lucian (ProCycling Geiger Team) 5h56’21” 3. Rosioru Daniel Marius (Emmedue Sport) 6h06’18” 4. Radu Tudor (Maros Bike) 6h21’25” 5. Madaras Attila (Tusnad Cycling Team) 6h25’51” Și de această dată, fetele au fost la înalțime, 3 dintre ele având curajul să ia startul Maratonului, iar 2 din ele încadrându-se în timpii limită stabiliți de organizatori. 1. Fodor Emese (Nomad Merida Racing Team) 8h27’10” 2. Fodor Elena (Dhs Tibiscus) 9h03’20”

Pe traseul de Semimaraton au pornit 389 de concurenți și au trecut linia de sosire 365. Clasament general masculin: 1. Grosu Eduard (Torpedo Zarnest) 2h38’18” 2. Manea Rares (Dhs Tibiscus) 2h38’19” 3. Petrache Marius (ProCycling Geiger Team) 2h38’19” 4. Stancu Alexandru (Dimano București) 2h38’21” 5. Szentes Norbert (Master Ski&Bike) 2h38’42“ Clasament general feminin: 1. Gyurka Zsuzsa (Master Ski&Bike) 3h19’25” 2. Trif Linda (Garage Racing) 3h28’41” 3. Piringer Beata (C.S. Mureșul) 3h38’13” 4. Pop Simona 3h48’11” 5. Faoro Deborah 3h58’19”

Organizatorii competiției au pregătit și anul acestea un traseu special (20 km) pentru a concura în familie, un copil sub 14 ani și un părinte. La traseul Family au luat startul 50 de echipe, cel mai mic copil având vârsta de 5 ani. Se pare ca participanții au apreciat eforturile noastre si se declară mulțumiți de acest concurs.

Din punctul de vedere al organizatorilor a fost cel mai reușit concurs din cele 4 ediții existente până acum. Comparativ cu anul trecut locația de Start/Sosire a fost modificată. Dacă la primile ediții locația a fost pădurea Dumbrava, anul acesta maratonul a fost organizat mai aproape de oraș, mai aproape de sibieni. Si zona de Start / Sosire a fost în Parcul Sub Arini, în fața Stadionului Municipal.

Pe primi 6 km din traseu s-a mers grupat, cu mașina de poliție în față, lucru foarte apreciat de concurenți, deoarece pe această porțiune si-au putut face încălzirea. Nu au fost probleme de rătăciri, traseul fiind foarte bine marcat. Unii participanți ziceau că nu au avut deloc probleme de genul să ajungă într-o intersecție și să nu știe pe unde să o ia. Geiger Mountain Bike Challenge a fost organizat de C.S. ProCycling și Primaria Sibiu, cu spijinul Geiger Transilvania, Mapei, Ideal Bikes, Boromir, Ciclism.ro, Action Sport, Shimano, PowerBar, Redal Cafe, Salvamont Sibiu. Peste 50 de voluntari au facut ca totul să iasă bine atât pe traseu cât și în zona de start/sosire. Poliția rutieră, Poliția locală și Jandarmeria Sibiu au fost de asemenea alături de organizatori asigurând siguranța participanților. Ca în orice competiție de mountain bike, cazăturile pe traseu au fost multe, asistenții de la ambulanță nu s-au plictisit, dar, din fericire, nu au existat accidente majore.

Felicitari organizatorilor și tuturor concurenților pentru participare. Așteptăm cu mare interes provocarea Geiger Mountain Bike Challenge 2012.

1 COMMENT

  1. Aduc inca odata multumirile mele ptr.modul cum a fost organizat acest concurs.Ptr.un veteran,aceasta prima participare cu siguranta nu va fi si ultima.Sa ne vedem sanatosi in 2012!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.