David Moncoutié (Cofidis) şi-a demonstrat talentul de căţărător câştigând etapa a 11-a a Turul Spaniei, cu final în căţărare. Francezul a făcut parte dintr-o evadare a 16 oameni şi a atacat pe ultima căţărare, încheind etapa dintre Verin şi Estación de Esquí Alto de la Manzaneda cu 1 minut şi 18 secunde în faţă spaniolilor Beñat Intxausti (Movistar) şi Luis Leon Sanchez (Rabobank), îmbrăcând totodată şi tricoul de cel mai bun căţărător. Deşi a încheiat manşa la 3 minute şi 8 secunde în spatele lui Moncoutié, Bradley Wiggins (Team Sky) a preluat tricoul roşu de lider al ierarhiei generale de la coechipierul său Chris Froome.

Evadarea etapei – etapa în lungime de 167 km – s-a format la 30 km de la start conţinând 16 rutieri. Moncoutié a ţâşnit din pluton pentru a lua punctele aferente căţărării de categoria a treia Alto de Ermid. Pe caţărarea finală, Moncoutie a luat cursa pe cont propriu cu 12 borne inaintea liniei de sosire, bifând astfel a patra sa victorie în Vuelta.

Pe finalul etapei, Rodriguez (Katiusa) a atacat din pluton pentru a recupera din diferenţa pe care o are faţă de cei din fruntea ierarhiei generle, dar tentativa sa i-a adus doar 7 secunde în raport cu favoriţii: Vincenzo Nibali (Liquigas) şi Bradley Wiggins (Sky).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.