După o etapă dedicată sprinterilor în care Peter Sagan (Liquigas) a obţinut a doua sa victorie în actuala ediţie a Turului Spaniei, Michael Albasini a adus a doua victorie pentru echipa sa HTC-Highroad, la finalul unei etape cu cinci căţărări repertoriate, dintre care două de categoria întâi. Elveţianul i-a întrecut la sprint pe Eros Capecchi (Liquigas) şi Daniel Moreno (Katusha). Bradley Wiggins (Sky) a trecut linia de finish cu plutonul la 1 minut şi 32 secunde de Sagan, menţinându-se în fruntea clasamentului general, în timp ce David Moncoutie (Cofidis) a reuşit să îl întreacă la puncte pe italianul Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale), preluad tricoul de cel mai bun căţărător.

Cum etapa de 158,2 km avea încă de la debut căţărări, Montaguti şi Moncoutie s-au aventurat în faţă râvnind punctele din clasamentul căţărătorilor. Montaguti a trecut primul peste Alto O’Pico Da Pena (cat. a 3-a), în faţa lui Moncoutie. Celor din faţă li s-au alăturat şi Bradley Wiggins (Sky) şi Vincenzo Nibali (Liquigas), cel din urmă reuşind să căştige cele 6 secunde de bonificaţie aferente sprintului intermediar de la Becerrea şi astfel că a avansat pe locul doi la general.

După ce Wiggins şi Nibali s-au întors în pluton, 20 au fost lăsaţi de pluton să se desprindă la kilomertul 47. Printre ei şi Moncoutie care a trecut al doilea peste Alto de O Lago (cat. a 3-a), la kilometrul 35, Alto de Folgueiras de Aigas (cat. 1-a), la kilometrul 70 şi Puerto de Ancares (cat. 1-a), la kilometrul 97 şi primul peste Puerto de Lumeras (cat.a 3-a), la 41 kilometri de finish, iar cum rivalul său nu a făcut parte din evadare, francezul a trecut pe primul loc în clasamentul căţărătorilor. Din grupul de 20 din faţă Albasini a deschis sprintul la 1 km de finish, obţinând cea de-a treia victorie a sezonului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.