La numai 22 de ani Davide Cimolai este unul dintre cei mai promiţători sprinteri ai Italiei fiind coleg de generaţie cu rutieri precum Elia Viviani (Liquigas) sau Andrea Guardini (Farnese). Fost coleg cu Andrei Nechita la pepiniera echipei Liquigas, Davide ne-a oferit câteva răspunsuri despre el şi ciclismul de azi :

ciclism.ro : Eşti un rutier care evoluează atât pe velodrom cât şi pe şosea, ce preferi dintre cele două ?

Davide Cimolai : Prefer ciclismul pe şosea, dar am făcut tot timpul şi ciclism pe velodrom pentru că mă ajută să fiu mai rapid pe şosea şi pentru că îmi place, dar ţinta mea rămâne ciclismul de şosea chiar dacă am obţinut rezultate foarte bune pe velodrom chiar la ultimele Campionate Europene (campion european U23 la scratch).

Liquigas este o echipă cu foarte mulţi sprinteri tineri precum Viviani, Sagan, Oss, Guarnieri, Sabatini şi tu. Cât de greu este în aceste condiţii pentru tine să te impui ?

Nu este deloc uşor, de aceea sezonul viitor voi schimba echipa şi voi evolua pentru Lampre.

Care este obiectivul tău pentru sezonul viitor ?

Îmi propun să câştig o cursă importantă din World Tour şi să îmi demonstrez valoarea ajutând căpitanii de la Lampre, Damiano Cunego şi Alessandro Petacchi.

Îl cunoşti pe Andrei Nechita? Ce şanse crezi că are să prindă un contract cu o echipă profesionistă ?

Îl ştiu pe Andrei, am fost colegi 1 an la echipa Machiol. Este un rutier bun, cred că are calităţi pentru a ajunge în elită şi mi-aş dori să o facă. Mi-ar face plăcere să îl reîntâlnesc.

Te vezi în viitor un sprinter clasic sau un alt tip de rutier ?

Sunt un tip particular de sprinter pentru că mă descurc bine pe urcări, precum Thor Hushovd care este idolul meu.

Crezi că lupta antidoping este mai eficientă decât în trecut şi procentul de ciclişti care se dopează a scăzut în plutonul profesionist ?

Pot să confirm faptul că controalele antidoping funcţionează şi 99% dintre rutieri sunt curaţi, dar întotdeauna va fi cineva care va încerca să trişeze.

Ce cursă visezi să câştigi ?

Visul meu este să câştig o clasică precum Milano-San Remo şi Campionatele Mondiale pe şosea.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.