Juan José Haedo (Saxo Bank-Sungard) s-a impus în etapa a 16-a a Turul Spaniei în circumstanţe bizare, întrecându-i în sprintul final pe Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) şi Daniele Bennati (Leopard Trek). Juan Jose Cobo (Geox), cel care s-a impus pe Angliru în etapa precedentă, preluând astfel şi conducerea în clasamentul general, şi-a mărit avansul la: 22 de secunde în faţa lui Chris Froome (Sky) şi la 51 de secunde faţă de Bradley Wiggins (Sky).

Etapa de 204 km dintre Villa Romana La Olmeda şi Haro fost animată de evadarea a trei rutieri care s-au distanţat din primul kilometru al cursei. Julien Fouchard (Cofidis), Jesus Rosendo şi Antonio Cabello, ambii de la echipa Andalucia-Caja Granada au cumulat 8’30” avans faţă de pluton până la kilometrul 40, când în faţa plutonului s-a instalat Fabian Cancellara (Leopard Trek), iar avansul lor a început să scadă. Jesus Rosendo (Andalucia-Caja Granada) a fost ultimul care s-a predat la 10 km de finish.

O căzătură care i-a implicat pe Rafal Majka (Saxo Bank-Sungard) şi Joaquim Rodriguez (Katusha) a impărţit plutnul în două. Froome a profitat de aceasta şi a câştigat două secunde la un sprint intermediar. Nici finalul nu a fost mai liniştit. În faţă se aflau sprinteri precum Petacchi, Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) sau Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), când într-un sens giratoriu cu 300 metri înainte de final, mulţi rutieri au fost derutaţi. Traseul nefiind semnalizat corespunzător, Sagan a ieşit de pe traseu, iar Robert Wagner lansatorul lui Bennati a fost derutat. Cel care a profitat a fost argentinianul Haedo care a avut timp să savureze momentul victoriei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.