Etapa a 17-a Turului Spaniei 2011 şi-a văzut fruntaşii clasamentului general duelându-se pe căţărarea finală de categorie specială. Chris Froome (Sky) a atacat cu 1 kilometru înainte de final, Juan José Cobo (Geox-TMC) l-a ajuns şi depăşit, dornic să câştige în zona natală, dar britanicul a revenit, trecând primul linia de sosire cu 1 secundă în faţa spaniolului. Bauke Mollema (Rabobank) a sosit al treilea, la 21 de secunde de Chris Froome. Cu cele 20 secunde de bonificaţie, faţă de cele 12 atribuite lui Cobo, Froome s-a apropiat la 13 seunde de rutierul de la Geox, în timp ce Bradley Wiggins s-a mai apropiat şi el la 41 de secunde de ocupantul primului loc la general.

Prima evadare a manşei dintre Faustino V şi Peña Cabarga s-a format abia după 116, din cei 221 kilometri, find formată din 20 de rutieri. La 80 de km de finish aveau un avans fragil de 2’50”. Oliver Kaisen (Omega Pharma-Lotto) a simţi ameninţarea plutonului, părăsind colegii de evadare pe căţărarea Portillo de Lunada. La 57 km de final a fost ajuns de companionii de evadare, iar după doar 5 km Marzio Bruseghin (Movistar), Mathias Frank (BMC Racing) şi David Moncoutié (Cofidis) au atacat. Dar adevăratele ostilităţi s-au declanţat de 5 km de linia de sosire.

Dan Martin (Garmin-Cervélo) a accelerat, iar Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi), Chris Anker Sorensen (Saxo Bank-Sungard) şi Marzio Bruseghin (Movistar), au plecat în urmărire. Cei trei au fost prinşi de Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) şi Mikel Nieve (Spania – Euskaltel) la 2 km de sosire. Cobo a sosit şi el în fruntea cursei, ritmul inăsprindu-se, iar Nibali, Mollema şi Wiggins au fost lăsaţi în urmă. Nu insă si Froome care a obţinut prima sa victorie într-un Mare Tur.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.