Cea de-a 18-a etapă a Turului Spaniei 2011, caracterizată de o evadare reuşită ce a numărat iniţial 17 ciclişti, a fost câştigată de Francesco Gavazzi (Lampre), care s-a impus în faţa lui Kristof Vandewalle (Quickstep). Cei doi s-au desprins de colegii de evadare cand mai erau 2 km până la linia de sosire, pe o scurtă căţărare nerepertoriată. Podiumul etapei a fost completat de francezul Alexandre Geniez (Skil – Shimano) care a venit la 10 secunde de cei doi.

Plecaţi devreme în evadare, la puţin după startul manşei de 169,7 km, între Solares şi Noja, Robert Kiserlovski (Astana), Matteo Montaguti (Ag2r-La Mondiale), Martin Kohler (BMC), Juan José Oroz (Euskaltel-Euskadi), Francesco Gavazzi (Lampre-ISD), Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto), Josep Jufre (Astana), Davide Malacarne (Quick Step), Kristof Vandewalle (Quick Step), Luis Leon Sanchez (Rabobank), Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo), Sergio Paulinho (RadioShack), Volodymir Gustov (Saxo Bank-Sungard), Alexandre Geniez (Skil-Shimano), Albert Timmer (Skil-Shimano), Nico Sijmens (Cofidis) şi Joaquim Rodriguez Oliver (Katusha) au construit relativ uşor un avans de 12 minute în faţa plutonului. Din acest grup, primul care a încercat să se desprindă având în vedere victoria de etapă, a fost portughezul Sergio Paullinho (Radioshack), care a plecat într-o cursă solitară cu 30 km înainte de final. Din păcate pentru el a fost ajuns când mai erau doar 3 km până la sosire.

Chiar dacă plutonul a venit cu o întârzire de 7 minute şi 42 de secunde faţă de Gavazzi, clasamentul general nu a suferit modificări importante în partea lui superioară, astfel că spaniolul Juan Jose Cobo (Geox) îşi păstrează avansul în faţa britanicilor de la Sky Procycling, Christopher Froome şi Bradley Wiggins, de 13 secunde, respectiv 1 minut şi 41 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.