Cu echipa profesionistă Sky făcând spectacol în Turul Spaniei cu ajutorul modelului Pinarello Dogma2, brandul italian a devenit foarte popular printre fanii de la Eurobike. Modelul “Sky Rainforest Rescue” a fost principala atracţie, dar nu doar din prisma modelului grafic al bicicletei pe care va rula în 2012 Bradley Wiggins.

Cei de la Pinarello spun că acest model este mai asimetric, mai rigid şi mai aerodinamic decât precedentul model Dogma. Furca Onda 2 este cu 14 procente mai rigidă în părţile laterale decât modelul anterior.

Îmbunătăţirile în ceea ce priveşte aerodinamicitatea – care se estimează a fi 6% – vin din partea tubului superior care are o formă mai lină şi a cămăşilor cablurilor care sunt mai simple. Pe lângă aceste îmbunătăţiri, Dogma2 este mai uşoară cu 30g decât Dogma.

Model Dogma dotat cu Shimano Dura-Ace Di2

Modelul iniţial continuă pe această linie iar Pinarello a realizat un al 3-lea model Dogma – DogmaK. Aceasta este o versiune mai confortabilă a modelelor Dogma2 şi Dogma 60.1 şi face parte din linia Pinarello Century Ride. Arată foarte familiar pentru că este modelul Kobh cu un alt aspect.

Cei de la firma italiană admit că DogmaK/Kobh se adresează rutierilor cu posibilităţi financiare mai ridicate aşa că au introdus şi modelul Rokh pentru 2012. Este similar cu Dogma K, dar nu este destinat neapărat  curselor; are un chainstay mai lung pentru a fi compatibil cu roţi de 28mm.

Noul Pinarello Rokh

Ca multe alte biciclete de la Eurobike-ul de anul acesta, Rokh admite ambele modele de groupset electronic Shimano Di2.

Pe de altă parte, modelul Paris 50-1.5 a suferit modificări importante, cu un nou tub superior al cadrului 1-1/8 şi 1-1/2in pentru o mai robustă dirijare şi la fel ca la Dogma un accent mai mare a fost pus pe asimetrie. 

Pinarello Paris 50-1.5  

sursa : bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.