Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) a încheiat a 63 ediţie a Turului Spaniei cu o victorie de etapă, a treia, după cele de la Cordoba şi Pontevedra, slovacul întrecându-i la sprint pe învingătorul din etapa precedentă, Daniele Bennati (Leopard-Trek) şi pe Alessandro Petacchi (Lampre – ISD). Marea surpriză a ediţiei din acest an a fost însă spaniolul Juan Jose Cobo Acebo (Geox-TMC), care a avut emoţii până în ultima etapă, pe care a trecut-o totuşi cu bine, câştigând turul. În ciuda încercărilor de a recupera cele 13 secunde care îl despărţeau de Cobo, Christopher Froome (Sky) a rămas pe locul doi la general, şi el o surpriză, urmat de coechipierul său Bradley Wiggins (Sky), care a avut o întârziere de 1’39” faţă de învingător.

Ultima etapă, cea încheiată la Madrid în Plaza Cibeles, a avut trei protagonişti, Joan Horrach (Katusha), Damiano Caruso (Liquigas-Cannondale) şi Jose Alberto Benitez (Andalucia Caja Granada), care au plecat din pluton la 58 km de finish. Dar cu echipe interesate de sprintul final evadarea nu a avut şanse, Horrach fiind ultimul ajuns cu 9 km încă de rulat. Lampre-ISD şi Leopard Trek s-au instalat la trenă, pentru sprinterii lor Alessandro Petacchi şi Daniele Bennati, aceştia au atacat prin partea stângă, dar Sagan a accelerat trecând primul linia de sosire.

Cobo a trecut triumfător linia de sosire, o data cu învingătorul şi cei doi rivali ai săi, Froome şi Wiggins. David Moncoutie (Cofidis) a trecut şi el la două minute, cu tricoul de cel mai bun căţărător pe umeri. Cea mai bună formaţie din Vuelta a fost Geox-TMC, o echipă din afara World Tour. De-altfel Cobo este primul câştigător de Mare Tur care face parte dintr-o echipă din afara World Tour.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.